Egy óra kellett a DEAC elleni sikerhez

Vasárnap a férfi röplabda Extraligában a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Debreceni EAC ellen.

Hamar hárompontos előnyre tett szert a Vegyész, amit a DEAC tartani tudott, egészen a játszma közepéig. Ekkor ugyanis érkezett Carlos Páez a nyitóhelyre, akit nem lehetett kizökkenteni, a hálónál pedig Juhász Péter vezérletével a hazaiak állva hagyták ellenfelüket (25-13, 1-0). A második szettben még simábban nyert a VRCK, Marek Kardos vezetőedző lehetőséget is adott Péter Mártonnak és Földes Dánielnek, utóbbi ezúttal is nyitott egy ászt (25-10, 2-0)

A harmadik felvonásban is érkezett Péter M., valamint Budai Balázs és Csizmadia Tamás is lehetőséget kapott edzőjétől (11-5). A fiatalok igyekeztek élni a lehetőséggel, a csapat kicsit felforgatott állásban is magabiztosan őrizte előnyét, nem forgott veszélyben a Vegyész sikere (25-13, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 4. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0 (13, 10, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 350 néző. V.: Halász E., Adler.
Vegyész: Páez 4, Blázsovics 11, Juhász 8, Braga 8, Árva 9, Moraes 8. Csere: Vitko (liberó), Péter 2, Dudás (liberó), Földes 1, Budai 2, Csizmadia 1. Vezetőedző: Marek Kardos.
DEAC: Tóth A. 3, Hubicska 13, Ádám 2, Csizmadia J. 1, Fazekas 6, Kiss I. 1. Csere: Mészáros Z. (liberó), Barna (liberó), Magyar T., Ötvös. Vezetőedző: Fodor Antal.

Marek Kardos: Örülünk a győzelemnek, és annak is, hogy a fiatalok lehetőséget kaptak, amivel sikerült élniük.

Fodor Antal: Megérdemelten nyert a Vegyész, gratulálok nekik. Szerettünk volna nagyobb ellenállást kifejteni, de ez valószínűleg akkor sem sikerült volna, ha Bagics Balázs sérülés miatt nem hiányzik. Igyekszünk levonni a tanulságokat, és ezeket hasznosítani a következő mérkőzéseken.

(fotó: vrck.hu, Kovács Loretta)