Egy sima, két szoros: Miskolcon játszott a Vegyész

Csütörtök este lejátszotta szezonbeli első felkészülési mérkőzését a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata, ellenfele a MEAFC-Miskolc volt az egyetemi Körcsarnokban.

A Vegyésznél egyedül Bibók Balázs nem játszott, elővigyázatosságból, mert a derekát fájlalta. A tíz napja edzésben lévő Lukasz Ciupa egy szettet kapott, míg Budai Balázs, Árva Milán és Péter Márton végig a pályán voltak. A fiatalok is lehetőséget kaptak Toronyai Miklóstól, így debütált a felnőttek között a 19 éves liberó, Tóth Krisztián.

„Jó volt végre újra a pálya szélén lenni, röplabdát nézni élőben. A fiúk is biztosan élvezték, hogy végre meccskörülmények között játszhattak. Az első szettben viszonylag stabilan játszottunk, de azért látni lehetett a srácokon, hogy erős kondiprogramjuk van, nem mozogtak mindig könnyedén a lábak. A második felvonástól jöttek a fiatalok, voltak is buta technikai és koncentrációs hibák, de aztán sikerült többpontos hátrányból összekapniuk magukat. Több mint hat hét még hátravan a felkészülésből, tehát van időnk dolgozni” – fogalmazott a VRCK vezetőedzője honlapunknak. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MEAFC-Miskolc – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-13, -20, -26)
Vegyész: Páez, Ciupa, Péter, Árva, Budai, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Földes, Simkó, Tóth (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

(Fotó: vrck.hu)