Előnyben a VRCK az MK negyeddöntőjében

Háromszettes győzelmet aratott hazai pályán a VRC Kazincbarcika a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A hazaiak fogadásban és támadásban is hatékonyan játszottak, így előnyből várhatják a két hét múlva esedékes visszavágót.

A Szolnok bátran kezdte a találkozót, bár az első szettben nagyobb előnyt nem tudott kiharcolni magának. Nem úgy a másodikban, amikor 8-1-re meglépett, ennek ellenére 16-nál már a VRCK vezetett. A harmadik játszmában már az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, így előnyből várhatják a december 13-ai visszavágót.

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VRC Kazincbarcika – Szolnok-RA 3-0 (18, 18, 16)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 300 néző. V.: Halász, Mezei.
VRCK: Toronyai 1, Gebhardt N. 3, Banai 8, Szabó D.12, Mészáros 10, Juhász 7. Csere: Dudás (liberó), Gebhardt Á. (liberó), Páez 3, Blázsovics 4, Milev 2, Árva 3, Kozsla 2. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Szolnok: Guzmics 2, Fülöp 9, Varga 2, Gönczi 11, Szabó P. 2, Kholman 3. Csere: Farkas (liberó), Tóth G. 3, Soyvural, Bíró. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Daniel Oravec: A szettek elején rendre tompábbak voltunk, de a vége rendben volt, így három szettben tudtunk nyerni, amire készültünk.

Gulyás Ferenc: Ez más szint, nekünk nem a Kazincbarcikával kell viaskodnunk.