Elosztották a pontokat a hazaiak egymás között

A szombati Vegyész RC Kazinbarcika – Dági KSE NB I-es férfi röplabdamérkőzésre kilátogatott szurkolók észrevehették, hogy egy régi ismerős, Toma Sándor, klubunk korábbi játékosa és másodedzője fent ült a stúdióban. Nem véletlenül.

A magyar válogatottak (férfinek és nőinek egyaránt) statisztikusa egy programnak köszönhetően ugyanis részletes elemzést készített a bronzcsata első felvonásáról. A jelenleg középiskolában tanító szakember segítségének köszönhetően például már közvetlen a találkozó végén tudtuk, ki hány pontot szerzett, nem kellett megvárni, míg Dudás edző a hétfői tréningre összegzi a Balázs István gyúró által feljegyzetteket.

Emlékeztető:
JEGYZŐKÖNYV
NB I-ES FÉRFI RÖPLABDAMÉRKŐZÉS, RÁJÁTSZÁS, BRONZMECCS, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész – Dág 3-0 (23,19, 24)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában a Vegyész vezet 1-0-ra.

A mérkőzésen a legtöbb pontot a dági Jánossy Bálint szerezte, aki 17 egységig jutott. A hazai oldalon Kovács Zoltán volt a legeredményesebb 14 ponttal, majd őt Blázsovics Péter (11 pont) és a két center, Szabó Máté és Csizmadia János (9-9) követte. Toronyai Miklós és Bokor Elek egyaránt hét-hét pontot „gyártott”.

Hazai oldalon más nem szerzett pontot, de pályára lépett csereként még Balázs Dávid, Gulyás Ádám és Surányi István is. Érdekesség, hogy utóbbi kétszer is Toronyai helyére érkezett, Dudás András vezetőedző ugyanis a blokkot szerette volna erősíteni: Surányi azonban még labdába sem érhetett, hiszen előbb Balázs, majd Szabó nyitott a hálóba, és miután a VRCK elveszítette a nyitás jogát, a feladó már érkezett is vissza a pályára.

„Örülünk a segítségnek, hiszen így pontosabb adatok állnak a rendelkezésünkre” – mondta Dudás a vrck.hu-nak. „Eddig is készítettünk statisztikát, hiszen muszáj látnunk papíron is, hogy például milyen százalékban fogadunk. Az ellenfélről is pontosabb képet kapunk, hiszen eddig csak azt tudtuk, milyen irányba ütnek a többi csapat játékosai, de most már a fogadási teljesítményüket is ki tudjuk elemezni.”

tm