Extraliga: 131 percnyi játék után egy ponttal térhetünk haza

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME vendége volt, és bár együttesünk megnyerte az első két játszmát, a hazaiak fordítottak, így ők szereztek két bajnoki pontot, míg a mieink egyet.

Az első két szettben javarészt a MAFC dominált, de végül mindkét esetben a Vegyész örülhetett: az első játszmában ugyanis 22-20-ról, a másodikban pedig 16-12-ről sikerült felállnia (25-27, 0-1; 22-25, 0-2).

A harmadikban előbb Ivan Mihaljt veszítette el a VRCK, majd az etapot is, amelyben szinte folyamatosan üldözte vendéglátóját – és bár ekkor is sikerült 23-20-ról visszajönnie, megfordítani már nem tudta az eredményt (25-23, 1-2). A negyedikben viszont jól kezdett, a szett derekán is vezettek Árva Milánék 16-12-re. A fővárosiak azonban Csoma Krisztián vezérletével egalizáltak (25-23, 2-2), majd a döntő játszmát is megnyerték (15-10, 3-2).

Csoma végül 30 ponttal zárt, míg Árva 28-at termelt.

Veresége ellenére a Vegyész szerzett egy pontot, amivel feljött a tabellán a negyedik helyére. Legközelebb február 7-én, a Pénzügyőr SE vendégeként játszanak bajnokit a sárga-kékek.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3-2 (-25, -22, 23, 23, 10)
Folyondár, Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Kiss Z., Szabó Zs.
MAFC: Denimir 3, Yani 17, Eke 14, Csoma 30, Mihalev 13, Szabó B. 1. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Nagy Péter.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 17, Juhász 15, Árva 28, Mineiro 19, Mihalj 4. Csere: Dudás (liberó), Péter M. 4, Csizmadia 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Nagy Péter: Az elejétől fogva úgy éreztem, hogy a Kazincbarcikában nem volt meg az a lendület és agresszív játék, mint azt az előző mérkőzéseken láthattuk tőlük, de ettől függetlenül ezt nem sikerült a csapatnak kihasználnia, mivel a kétes szituációkban többet rontottunk. A harmadik szettől kezdve erőt vett magán a csapat, és büszke vagyok rájuk, hogy egy ilyen nehéz helyzetből sikerült fordítaniuk.

Toronyai Miklós: Sajnos a harmadik szettben le kellett cserélnem Ivan Mihaljt, aki nem érezte jól magát, és ez érthetetlen módon látszólag megzavart minket egy kicsit, annak ellenére, hogy Péter Márton jól szállt be. Az első és a második játszmában is csak a végén vezettünk, de a negyedikben hiába mentünk négy ponttal, mégsem tudtuk lezárni a mérkőzést.

(fotó: vrck.hu/archív)