Extraliga: a bronzért játszhat a Vegyész

Pénteken a Pénzügyőr SE ismét nyerni tudott a Vegyész RC Kazincbarcika ellen a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében, így készülhet a döntőre, míg együttesünk a Magyar Kupa után a bajnokságban is a bronzéremért küzdhet áprilisban.

Fordulatosan kezdődött a találkozó, mivel a PSE már 6-3-ra is meglépett rögtön az elején, majd a Vegyész hozott össze azonnal négy pontot. Kettővel is mentek Juhász Péterék, de 15-nél újfent a hazaiak voltak előnyben, Mineiro jó megmozdulásai után Jókay Zoltán kért időt (15-17). A hajrát 20-20-ról „indították” a felek, de a Pénzügyőr dominált, így jutott előnybe 24 percnyi játék után (25-21, 1-0).

Fej-fej mellett kezdtek a felek, de aztán a kevesebb hibával játszó budapestiek folyamatosan építették ki előnyüket, 19-14 is állt már az eredményjelzőn. Toronyai Miklós edző cserékkel próbált meg operálni, ami részben sikerült, hiszen mínusz kettőre felzárkózott a VRCK. A hajrában azonban ismét a Pénzügyőr akarata érvényesült, és került kétszettes előnybe (25-21, 2-0).

A harmadikban is partiban volt a Vegyész esélyesebb ellenfelével, de a játszma derekán ismét a Pénzügyőr akarata érvényesült. Toronyai újfent a cseréire próbált számítani, ezúttal hiába, a hazaiak három találkozó alatt eldöntötték a párharcot (25-19, 3-0).

A statisztika alapján (ami itt megtekinthető) ezen a mérkőzésen nem volt nagy különbség a két csapat között, de két játékelemben, a nyitást követő támadásokban (67%-os hatékonyság ott, 54% itt), valamint a blokkmunkában (11 pont ott, 4 itt) igen, és ez döntőnek bizonyult.

A másik ágon a Fino Kaposvár 2-1-re vezet a MAFC-BME ellen.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (21, 21, 19)
Pénzügyőr pálya, Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Adler, Mezőffy.
PSE: Magyar 5, Reffatti 10, Pedrao 11, Kovács 14, Kiss 5, Rása 6. Csere: Feliciano (liberó), Szabó M, Solti, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 11, Juhász 3, Árva 10, Mineiro 9, Mihalj 3. Csere: Dudás (liberó), Bibók 1, Péter 1, Csizmadia, Földes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Továbbjutott: a Pénzügyőr, 3-0-s összesítéssel.

Jókay Zoltán: Mindenképpen szerettük volna hazai pályán lezárni ezt a három meccses elődöntőt, ami sikerült is, örülünk neki. Készülünk a döntőre, bár még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél, mindenképpen nyerni szeretnénk ott is.

Toronyai Miklós: Rettentően dühös vagyok, nem is annyira a vereség, mint a mutatott játék miatt. Több játékosomnak nagyon el kell gondolkodnia, mert ez a teljesítmény még a bronzcsatára sem lesz elég. Egyszerűen képtelenek vagyunk végrehajtani azt, amit megbeszéltünk, pedig a lehetőségeink meg voltak, hogy megnehezítsük a Pénzügyőr dolgát és akár szetteket, meccseket is nyerjünk, de ezt így nem lehet.

(fotó: vrck.hu archív)