Extraliga-döntő: előnyben a Vegyész!

Megnyerte a férfi röplabda Extraliga döntőjének első mérkőzését a Vegyész RC Kazincbarcika az LV Sport Pénzügyőr SE ellen kedd este, közel telt házas mérkőzésen. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban így a címvédő vezet 1-0-ra.

Felváltva vezettek a csapatok, egyszer a Vegyész ment egy-két ponttal, majd a Pénzügyőr zárkózott fel és vette át az irányítást. Ennek megfelelően a hajrá is szorosan alakult, melyből végül a kevesebbet hibázó budapestiek jöttek ki jobban (23-25, 0-1). Majdnem telt ház volt a Don Bosco Sportközpontban, ennek megfelelően a népes szurkolótábor hangerőben igencsak jó volt, és hajszolták is a részsiker felé Németh Szabolcsékat. A Kazincbarcika egyre kevesebbet rontott, és végül nagy izgalmak végén, 18-20-ról felállva egyenlített (25-23, 1-1).

A harmadik játszmában nagyon bekezdett Marek Kardos legénysége, a szett felénél már jött is a lelátóról a „kétszer annyi”, ugyanis 12-6-ot mutatott az eredményjelző. A vendégek többet is cseréltek, kicsit feljebb is kapaszkodtak, az azonban nem volt kérdés, ki fogja megnyerni ezt a játékrészt (25-20, 2-1). Jókor villantak a VRCK centerei, Lubos Macko és Juhász Péter (11-7), majd Szabó Dávid jelentkezett két nagy blokkal (16-11). Előnyét a hajrára nem tudta megőrizni a címvédő, 23-nál utolérte a Vegyészt a Pénzügyőr, majd rontottak kettőt a vendégek, megpecsételve a mérkőzés kimenetelét (25-23, 3-1).

Vezet tehát a Vegyész 1-0-ra, de még kettőt kellene nyernie az aranyéremhez. Folytatás csütörtökön 19 órától, Budapesten.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 3-1 (-23, 23, 20, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Bátkai-Katona, Horváth.
Vegyész: Páez 2, Németh 17, Juhász 8, Szabó D. 20, Milev 9, Macko 12. Csere: Vitko (liberó), Gebhardt N. 1, Blázsovics, Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.
Pénzügyőr: Magyar, Vitjuk 9, Flachner 3, Kovács Z. 17, Kiss D. 8, Rása 9. Csere: Bán (liberó), Kovács S. 3, Kecskeméti 1, Bokor G., Szalai 6, Tordai 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Az állás az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában 1-0 a Vegyész RC Kazincbarcika javára.

Marek Kardos: Ideges mérkőzés volt, de óriási előny, hogy megnyertük az első mérkőzést, és az, aki idegenben tud nyerni, még nagyobb előnyre tehet szert – nem csak az eredmény szempontjából, hanem lélektanilag is. Ehhez viszont koncentrált játék kell idegenben.

Jókay Zoltán: A második szettől nem volt meg az a harcosságunk, ami az elsőben jellemezte a csapatot, ezt pedig a rutinos kazincbarcikaiak maximálisan ki tudták használni.

(Fotó: vrck.hu)