Extraliga: hazai környezetben javítana a Vegyész

Vasárnap 17 órától a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele a röplabda Extraliga 12. fordulójában a Dunaújvárosi KSE lesz a Don Bosco Sportközpontban.

Toronyai Miklós vezetőedző együttese a legutóbbi két fordulóban egyaránt nyeretlen maradt a Pénzügyőr SE, illetve a MAFC-BME ellen. Az alapszakaszból hátralévő három körben a Vegyész sorrendben a DKSE, a DEAC és a Kistext ellen játszik. Mindhárom csapat javuló formát mutat, tehát a VRCK-ra továbbra sem várnak könnyű összecsapások, de Toronyaiék szeretnének kilenc pontot gyűjteni az alapszakasz hátralévő részében.

Ez a hét azonban nehezen indult együttesünk számára, és nem is a legjobban folytatódott. Volt ugyanis olyan, akire halaszthatatlan fogászati beavatkozás várt, valakit kisebb sérülés hátráltatott az egész héten, mások edzéseket hagytak ki különböző betegségek miatt. Visszatért azonban Caio de Prá, aki már csaknem százszázalékos állapotban van.

„Sajnos ezen a héten egyszer sem tudtunk teljes kerettel edzeni” – árulta el Toronyai a vrck.hu-nak. „Bő a keretünk, pénteken két fiatal is felkerült hozzánk a juniorok közül, tehát a munkát el tudtuk végezni, de nem mindenki állt a rendelkezésünkre. Még képlékeny, kire számíthatunk vasárnap, de az biztos, hogy a győzelem lebeg a szemünk előtt, és ez a következő mérkőzésekre is igaz. Egyik találkozó sem lesz könnyű, hiszen annak ellenére, hogy a Dunaújváros továbbra is nyeretlen, játékban javuló formát mutat, ez pedig hatványozottan igaz a Debrecenre és a Kistextre.”

A Vegyész vasárnapi mérkőzését a hunvolley.tv élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból. 13:30-tól juniorjainkra is mérkőzés vár, méghozzá az Eszterházy SC felnőtt gárdája ellen: a mieink előzhetnek, és feljöhetnek a C-csoport második helyére, amennyiben legyőzik Kővári Viktorékat.

Az összecsapások védettségi igazolvány felmutatásával látogathatók. A belépés díjtalan, szájmaszk használata kötelező.