Extraliga: négy között a bajnokságban!

Hibátlan mérleggel, szettveszteség nélkül jutott be a GreenPlan-VRCK a férfi röplabda Extraliga rájátszásának legjobb négy csapata közé, miután a harmadik összecsapáson is 3-0-ra legyőzte a Kistext SE-t.

A bemelegítésnél derült ki, hogy Toronyai Miklós vezetőedző a két sérült átló, Szabó Dávid és Caio de Prá mellett egyik centerére, Juhász Péterre sem számíthat ezen a mérkőzésen.

Ennek ellenére Blázsovics Péterék jól kezdték az összecsapást, rendre három-négy ponttal ellenfelük előtt jártak. A Kistext azonban végig ott volt ellenfele nyakán, többször egy pontra is felzárkózott, azonban Rodrigo Moraesék a kritikus pillanatokban jó döntéseket hoztak (25-22, 1-0).

A második játszmát is remekül kezdték Lukasz Ciupáék, és amikor Bibók Balázs került a nyitóhelyre, igencsak megléptek ellenfelüktől (16-5). Ekkor Toronyai a még hadra fogható játékosai közül mindenkinek lehetőséget adott, Árva Milán két remek ponttal is jelentkezett, csapata pedig végig kézben tartotta ezt a játszmát (25-13, 2-0).

Frusztráltan röplabdáztak a kispestiek, rengeteg labdát megreklamáltak, annak ellenére, hogy már kaptak sárga lapos figyelmeztetéseket – és nem valószínű, hogy jogosan kérdezősködtek a játékvezetőnél. Toronyai igyekezett pihentetni Dudás Tamást és Ciupát is, nem is kellett őket visszaküldeni, hiszen a társak is kézben tartották a párharcot (25-16, 3-0).

A Vegyész ellenfele a Fino Kaposvár – DEAC párharc nyertese lesz, az a negyeddöntő jelenleg 2-1-re áll a somogyiak javára.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-VRCK – Kistext SE 3-0 (22, 13, 16)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Halász E., Jámbor.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 11, Péter M. 3, Bibók 8, Blázsovics 18, Moraes 8. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Árva 2, Péter B. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kistext: Óhidi 2, Gönczi 5, Makarov 7, De Bairros 7, Reffatti 8, Szabó M. 2. Csere: Lassu (liberó), Szabó M., Kocsondi 1, Kalmár 2. Vezetőedző: Bunda Olivér.

Toronyai Miklós: Az első szettben volt egy kis bizonytalanság, ami miatt nem voltam boldog, ugyanakkor a második szettől rendben volt a koncentráció. A minimum célt teljesítettük, most a regeneráció következik, hiszen az elődöntőben is szeretnénk győzelmeket szerezni.

Bunda Olivér: Előrébb tart a Kazincbarcika, megérdemelten jutottak tovább, amihez gratulálok nekik, és sok sikert is kívánok a folytatásra.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)