Extraliga: október derekán, Kaposváron kezd a Vegyész

Október harmadik hetében indulnak a férfi röplabda Extraliga küzdelmei, a Vegyész RC Kazincbarcika pedig a Fino Kaposvár vendégeként kezdi meg az alapszakaszt.

Idén nyolc csapat lesz tagja az Extraligának: a bajnok Pénzügyőr, a Kaposvár, a MAFC-BME, a Vegyész, a Kecskeméti RC, a Kistext SE, a Dunaújvárosi KSE és a DEAC. Október 17-e és november 28-a között mindenki játszik mindenkivel, tehát lemegy az első kör, majd jön egy nagyobb szünet, így decemberben és januárban főleg a Magyar Kupa-küzdelmekre fókuszálhatnak a csapatok.

Az alapszakasz második köre január 23-án indul, és március 6-án végződik. A tervek szerint március 11-e és 13-a között bonyolítanák le a Magyar Kupa négyes döntőjét, majd az Extraliga a rájátszással néhány nap múlva folytatódna is. A versenykiírás értelmében az alapszakasz első négy helyezettje kiemelt, és először az 1. helyezett választhat magának ellenfelet az 5-8. helyezett közül, majd a 2., a 3. és végül a 4. Már a negyeddöntők is három nyert mérkőzésig tartanak, és ezt követik az elődöntők, helyosztók.

A VRCK első hazai tétmeccsét a Don Bosco Sportközpontban vélhetően október 24-én fogja játszani (a menetrend jelenleg is egyeztetés alatt van), majd novemberben együttesünk számára a nemzetközi Challenge Kupa-sorozat is beindul. Mint ismert, a Vegyész az osztrák Rieddel találkozik.

(fotó: VRCK archívum, Kovács Loretta)