Ezúttal bátor, felszabadult játékot vár Hollósy csapatától

Pénteken 17 órától a Fino Kaposvár a Vegyész RC Kazincbarcikát fogadja a férfi röplabda Extraliga 10. fordulójában. A találkozót zárt kapuk mögött játsszák, de azt a kapos.hu élőben közvetíti, így senki nem marad le a történésekről.

A koronavírus-járvány megelőzése végett a magyar röplabdasport mérkőzéseit zárt kapuk mögött játsszák – még az utánpótlás-tornákat is -, így a Vegyész már üres lelátók előtt lép pályára Kaposváron, akárcsak jövő hét csütörtökön a Kecskemét ellen a Don Bosco Sportközpontban. Előbbi találkozót viszont a kapos.hu élőben közvetíti az új, impozáns arénából, míg utóbbit az M4 Sport fogja sugározni.

„Fura lesz így játszani idegenben és hazai pályán is” – fogalmazott Hollósy László, a VRCK vezetőedzője az Észak-Magyarországnak és a honlapunknak adott interjújában. „A közönség mindig igyekszik támogatni a saját csapatát, jelent egyfajta pluszt, ez a meghozott döntéssel ezúttal hiányozni fog. Ugyanakkor azt is hozzátenném: ha egy játékos extázisban, koncentráltan röplabdázik, akkor nem igazán fogja fel, mi történik, vagy mi nem történik a pálya szélén, a csarnok egyéb részein. Bízom abban, hogy leszünk ilyen, ennyire áldott állapotban. A profi sportoló ismérve, hogy minden körülmények között azzal foglalkozik, arra figyel, ami a feladata, az erre való maximális koncentrálás jellemzi.”

A Kazincbarcika Hollósyval egyelőre veretlen, a Pénzügyőr SE után a Debrecent is legyőzte 3-0-ra. A Kaposvárral szemben a Vegyész idei mérlege negatív, hiszen a borsodi városban Ruben Wolochin csapata 3-1-re tudott nyerni, míg a február 28-ai Magyar Kupa-bronzmeccsen hasonló arányban bizonyult jobban a rekordbajnok.

„Nem túlzás azt mondani erre az összecsapásra, hogy rangadó” – tette hozzá Hollósy. „A tét az, hogy ki várhatja majd pályaelőnyből az elődöntőt, de igazából nem szeretnék semmilyen terhet sem a játékosok vállára rakni. Az számít, hogy működik-e majd az a taktika, elképzelés, amit kidolgoztunk, hogy pontosan végre tudjuk-e hajtani. Ez még magában nem biztos, hogy elég, kell majd extra mind védekezésben, mind támadásban. Ha ez összejön, megvalósul, akkor lehet esélyünk a sikerre. De tényleg inkább azt hangsúlyoznám, hogy bátor, felszabadult röplabdát várok el a srácoktól.”

(fotó: vrck.hu)