Ezúttal mi álltunk fel 0-2-ről, de szépített a MAFC

Hiába állt fel kétszettes hátrányból a GreenPlan-VRCK csütörtök este a MAFC-BME elleni bronzmérkőzés harmadik összecsapásán, az ötödik játszmában villámrajtot vevő vendégek nyerték a találkozót. Az állás így 2-1-re módosult az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában, folytatás kedden, Budapesten.

Csoma Krisztián nélkül érkeztek a budapestiek az összecsapásra, de minden bizonnyal nem ez volt az oka annak, hogy a hazaiak álmosan kezdték az összecsapást. Ugyan láthattak igazán hosszú labdameneteket a nézők, és remek megoldásoknak is tapsolhattak, mégis, ha volt egy jó kazincbarcikai megoldás, azt általában kettő vendég pont követte. Toronyai Miklós cserékkel próbálta meg felrázni övéit, hiába (18-25, 0-1).

A második szett elején ugyan vezetett a Vegyész, de gyorsan fordított a MAFC, mi több, állva hagyta ellenfelét a játszma felénél (12-17). Toronyai újra a cserékhez tudott csak nyúlni, de a remekül mezőnyöző vendégekkel ezúttal sem tudott mit kezdeni csapata (18-25, 0-2).

Gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést Blázsovics Péterék, és a játszma elején megszerzett többpontos előnyükkel igyekeztek jól sáfárkodni (14-9). A GreenPlan-VRCK ekkor jól nyitott, eredményesen védekezett, Szabó Dávidék pedig jó százalékkal oldották meg labdáikat a hálónál. Ezúttal Nagy Péter nyúlt a cseréihez, hiába, és az első két szettben látottak alapján meglepő volt a harmadik játszma végeredménye – bár ezt a hazaiak nem bánták (25-16, 1-2).

Lendületben maradt a Vegyész, Blázsovics előbb egy látványos ejtésből, majd blokkból volt eredményes (6-3). Nem hagyta azonban magát a MAFC, a hazai megingásokat kihasználva zárkózott. Lukasz Ciupa pontjait követően azonban ismét hárompontos volt az előny, majd Csizmadia Tamás jelentkezett egy ász nyitással (20-15). Godoi nyitásaival csak sikerült feljönnie a MAFC-nak (21-20), izgalmasra sikerült így a vége, de a Vegyésznek sikerült kiegyenlítenie (25-22, 2-2).

Gyorsan kikérte első idejét Toronyai (1-3), Julio Gálvez nyitásai azonban továbbra is komoly gondot okoztak, 1-8-cal fordultak a felek. Ezt a tetemes hátrányt már nem tudta a Vegyész ledolgozni, hiába próbálkozott becsülettel, így az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában 2-1-re szépített a MAFC-BME (10-15, 3-2).

A következő mérkőzést kedden rendezik a Folyondáron, 20 órai kezdettel.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-VRCK – MAFC-BME 2-3 (-18, -18, 16, 22, -10)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 500 néző. V.: Jámbor, Bátkai-Katona.

Vegyész: Csizmadia 4, Ciupa 14, Juhász 3, Szabó D. 19, Blázsovics 19, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Péter B., Bibók 1, Budai (liberó), Árva 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gálvez 8, Krupánszki 8, Eke 10, Szabó Barna 16, Godoi 14, Lescay 20. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Balázs 2, Benkő 1, Torbica, Bozóki Be. (liberó). Vezetőedző: Nagy Péter.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 

Toronyai Miklós: Nagyon sok hibát vétettünk az első két játszmában, nem mertünk nyitni, görcsösek voltunk. Az akarattal nem volt baj, mert hajtottak a fiúk, azonban ma több hiba csúszott a játékunkba, az ötödik szettben pedig képtelenek voltunk megfogni Gálvez nyitásait. Gratulálok az ellenfélnek, de nyerni megyünk kedden Budapestre.

Nagy Péter: 

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)