Fegyelmezett játékra lesz szükség Debrecenben

Vasárnap 18 órától a DESOK-ban játszik a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga 9. fordulójában. A Debreceni EAC ellen a győzelem megszerzése a cél Hollósy László vezetőedző együttesének.

A Vegyész kispadján a múlt héten győzelemmel debütált Hollósy László, az addig veretlen Pénzügyőr SE-t sikerült ugyanis legyőznie a VRCK-nak három játszmában. Ezen a hétvégén idegenben játszik a csapat, méghozzá Debrecenben, és a szakember szerint csak a három pont megszerzése lehet a cél.

„Nincs olyan, hogy az egyik mérkőzést komolyan vesszük, a másikat pedig nem” – nyilatkozta Hollósy az Észak-Magyarországnak és a vrck.hu-nak. „Minden találkozón a legnagyobb koncentráltsággal kell kezdeni, és a legjobb hatosunkkal kell kiállni. Az más kérdés, hogy ha úgy alakul az adott meccs, akkor a fiataloknak is lehetőséget adhatok. Debrecenbe nem is mehetünk más szándékkal, mint a győzelem igényével, hogy továbbra is versenyben legyünk a középszakasz második helyéért. Azért a DEAC-ban vannak rutinos játékosok, akik veszélyesek lehetnek, ezt bizonyították korábban a Kecskemét, illetve a MAFC-BME ellen. Éppen emiatt azt szeretném, ha fegyelmezett, kemény és szigorú játékot mutatnánk vasárnap.”

A hajdúságiak ugyanis mindhárom pontot begyűjtötték a Kecskeméttel szemben, a MAFC-ot pedig öt szettben fektették két vállra saját közönségük előtt. Ezúttal a legjobbjukra, Bagics Balázsra nem számíthatnak, míg a Vegyésznél mindenki bevethető állapotban van. Hollósy munkáját Toronyai Miklós segíti a szezon végéig, róla is kérdeztük a vezetőedzőt.

„A klub vezetésével való megbeszélés során az volt a kérésem, hogy mindenképpen szeretnék magam mellé egy segítőt, egy másodedzőt” – emlékezett vissza Hollósy. „Mikit javasolták, akivel ugyan nem közeli az ismertségünk, de az ember azért tudja a röplabdában, hogy ki kicsoda, illetve körülbelül egy generációhoz is tartozunk. Amikor leültünk egymással, rövid időn belül kiderült, hogy hasonló a gondolkodásunk, örültem, hogy látta a perspektívát a közös munkánkban, hogy szeretne tanulni. Nemrég még játszott, ismeri, tudja, hogy kihez, hogyan kell hozzászólni, ismeri a légkört, ha valaki, akkor ő él-hal a Barcikáért. Nagyban megkönnyítette a beilleszkedésem, maximális odaadással dolgozik, nagy segítségemre van, remek kapocs vezetőedző és csapat között.”

Most már egy hete, hogy Hollósy irányításával készül a Vegyész, így megkérdeztük a trénertől, hogyan teltek az első napjai, és mennyire sikerült megismernie a játékosokat ez idő alatt.

„Minden nap egy kicsivel jobban megismerjük egymást, én a játékosokat, ők pedig engem. A srácok kezdenek belerázódni a közös munkába, abba a mederbe, amit szeretnék tőlük látni. Hajtanak, csinálják becsülettel a dolgukat, azonban mindig az evés a puding próbája, jelesül majd minden kiderül élesben, a mérkőzésen. Számomra rettentően fontos, hogy legyen versenyhelyzet, így alakítottuk ki az edzéseket, a gyakorlatokat, amelyek után értékelünk. A csapat vevő arra, amit, amiket kérek, ahol vagyunk, az első lépcsőfokon, az jó, de mindig és mindig többet várok. Létszámban megvagyunk, le tudunk fedni mindent, ami kell, amit el kell végezni. Természetesen voltak egyéni elbeszélgetések is, elsőként a csapatkapitánnyal, megismertem a játékosok gondolatait, ők is az én elképzeléseimet. Érintettünk olyan dolgokat is, amik esetleg problémák lehettek, zavart okozhattak, az ilyeneket kezelni kell. Nem lehet elégszer hangsúlyozni Marek Kardos elvégzett munkáját, azonban az fontos volt, hogy a fejekben rend legyen, és megfelelő mentalitással tudjunk tovább menni” – zárta gondolatait a szakember.

(ÉM-MI, vrck.hu)