Fejben kér több figyelmet a junioroktól edzőjük

Nincs jó formában a VRC Kazincbarcika junior együttese, sorozatban ugyanis a második vereségét szenvedte el Bokor Elek edző csapata. A sérülés miatt egyik alapemberét nélkülözni kényszerült trénerrel beszélgettünk röviden.

„Szerencsére a játékosok tudják, miben kell fejlődniük, és azzal is tisztában vannak, hogy miben hibáznak” – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére Bokor Elek, aki azonnal rá is tért a MAFC és a Kecskemét elleni vereségek okára. „Mindkét csapat ellen messze tudásunk alatt játszottunk, és főleg fejben, a gondolkodásmóddal volt probléma. A KRC ellen a második szettet sikerült megnyerni, mert akkor elhittük, nyerhetünk. Ezeknél szorosabb meccseket kellett volna játszanunk, akár a győzelmek is összejöhettek volna.”

A VRCK junior csapata a Kecskemét elleni, november 8-ai bajnoki mérkőzésen. Fotó: Tóth Milán

A múlt hétvégén a juniorok a MAFC otthonában kaptak ki 3-0-ra, majd szerdán a Don Bosco Sportközpontban maradtak alul 3-1 arányban. Mindkét mérkőzést ki kellett hagynia Bibók Balázsnak, aki másfél héttel ezelőtt szenvedett bokasérülést egy ifi-tornán. Bokor szerint alapemberének a hiánya is érződik csapatán, akire a reményei szerint januártól már számíthat.

„Céljaink változatlanok, én hiszem, hogy ez a csapat képes lesz ott lenni a legjobbak között az NB II-es bajnokságban és a junior bajnokságban is” – tette hozzá Bokor, majd a felnőtt csapattal való kapcsolatról is ejtett néhány mondatot. „Daniel Oraveccel tartjuk a kapcsolatot, folyamatosan beszélünk. Több edzésünket is megnézi, tanácsokkal lát el bennünket. Folyamatosan figyeli a fiatalokat, hiszen közülük hárman is nevezve vannak a felnőtt keretbe, de sosem lehet tudni, kire számít a jövőben.”

FÉRFI RÖPLABDA NB II., 6. FORDULÓ
VRC Kazincbarcika junior – HÉP-Kecskeméti RC junior 1-3 (-18, 20, -20, -17)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 80 néző. V.: Gyulai, Szabó.
VRCK: Palánkai-Omoshebi, László, Viszokai, Péter, Budai, Balogh. Csere: Tóth (liberó), Lőrincz, Rudolf, Toma. Edző: Bokor Elek.
KRC: Török Sz., Kara, Fazekas, Gyurkó, Dobos, Dinnyés. Csere: Szamler (liberó). Somogyi, Görög. Edző: Karagics Mátyás.