Fiú U20 I. osztály: a listavezetőt is legyőzve jutottunk döntőbe

A Dági KSE-t 3-1-re, a KESI Röplabda Akadémiát 3-0-ra győzte le szombaton a Vegyész RC Kazincbarcika U20-as csapata a fiú I. osztályú bajnokság záró fordulójában, így bebiztosította helyét a májusi hatos döntőben.

A mieink a szezonban nem igazán nyújtottak kiegyensúlyozott teljesítményt, a legutóbbi négy meccsüket azonban egyaránt megnyerték, így hatodik helyen zárták a középszakaszt. Ez azt jelenti, hogy a májusi döntőben majd a tabella-2. Fino Kaposvárral és a 3. Szolnoki SPC-vel lesznek a B-csoportban. Erről majd később, májusban.

Miután az előző körben a rivális ÉDRA-MÁV Előre Akadémiát és a Kaposvárt is öt szettben győzték le Vass Renátó tanítványai, önbizalomtól duzzadva érkeztek meg az utolsó fordulóra. Ahol mindenképpen nyerniük kellett mindkét meccsüket – a Dág ellen ez elvárható volt, a listavezető, a hétvége előtt mindössze egy vereséget elszenvedő KESI-vel szemben ugyanakkor ez nem volt kijelenthető.

Mégis, Cziczlavicz Dávidék azután, hogy a dágiakat legyőzték négy szettben, a kecskemétieknek esélyt sem adtak – az igazsághoz hozzátartozik, hogy az alföldieknek az első helyük már nem forgott veszélyben, és három alapemberük nélkül érkeztek. Mivel mind a két meccsét megnyerte csapatunk, így számolgatni sem kellett, egy nagy hajrával bejutott a fináléba.

Vegyész RC Kazincbarcika – Dági KSE 3-1 (21, -23, 14, 23)
Városi Tornacsarnok, Kazincbarcika, 55 néző. V.: Varjasi, Nagy.
Vegyész: Molnár M. 5, Péter B. 17, Garan 2, Miklósi-Sikes 23, Fecske 8, Cziczlavicz 10. Csere: Csordás (liberó). Vezetőedző: Vass Renátó.

Vegyész RC Kazincbarcika – KESI Röplabda Akadémia 3-0 (17, 10, 17)
Városi Tornacsarnok, Kazincbarcika, 70 néző. V.: Varjasi, Nagy.
Vegyész: Molnár M. 1, Péter B. 16, Garan 6, Miklósi-Sikes 14, Fecske 12, Cziczlavicz 4. Csere: Csordás (liberó), Elleh 1, Molnár V., Gál. Vezetőedző: Vass Renátó.

Vass Renátó: A Dág elleni meccsre nem tudtunk megfelelően felpörögni, ami meg is látszott a játékunkon, több buta hibát is vétettünk. Ennek ellenére a papírforma minket igazolt, még akkor is, ha egy szettet veszítettünk. Az éllovas elleni meccsre is megmaradt a nyomás a srácokon, mert továbbra is nyerniük kellett, hogy biztosan döntőbe jussanak. Szerencsére végig egy emberként küzdöttek a srácok, és a hibák számát is sikerült redukálni a több alapemberüket nélkülöző kecskemétiek ellen. Szeretném a fiúknak megköszönni, hogy az utolsó két fordulóban megmutatták, valójában mire képesek.