GreenPlan-VRCK: nyolcszettes felkészülés Eperjesen

Eperjesen, a szlovák Extraligában szereplő VK Mirad UNIPO Presov vendége volt szombaton a GreenPlan-VRCK – sajnos a tervekkel ellentétben a lengyel Bedzin nem utazott el a tornára.

Kétnapos torna helyett végül csak két mérkőzés várt a Vegyészre, miután a másik szlovák csapat után az utolsó pillanatban a lengyel másodosztályú Bedzin is lemondta az eseményen való megjelenést, arra hivatkozva, hogy a bajnokság a számukra egy hét múlva kezdődik. Így délelőtt és délután is az eperjesiekkel játszott a GreenPlan-VRCK, felborítva ezzel az egész napot és a menetrendet, kicsit kapkodósra is sikerült a nap.

A csapattal ezúttal sem utazott el Juhász Péter, akinek a napokban született meg a kislánya, valamint Blázsovics Péter, akinek hátpanaszai voltak a hét közepétől.

„Lassan kezdünk lejönni a nagy súlyokról, érthető, hogy fásult még a társaság. Egyre többször dolgozunk a feladók és az ütők közötti kapcsolaton, habár középen szerintem jól állunk ezen a téren. Blázsovics Péter hiányát azért megéreztük fogadásban, látszott is az összeszokatlanság. Három héttel vagyunk a bajnoki rajt előtt, van még időnk, és azért azt sem szabad elfelejteni, hogy az eperjesiek előrébb tartanak. Náluk hamarabb kezdődik a bajnokság, dinamikusabbak voltak, mi most kezdünk erre rátérni” – összegezte a napot Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője.

Vezetőedzőnk hozzátette, rengeteg volt a pozitívum, de a legjobban annak örült, hogy a hiányosságokra sikerült rámutatniuk az összecsapásoknak. Ezúttal is köszönjük az eperjesieknek, ha nem is a terveknek megfelelően, de sikerült két hasznos összecsapást játszanunk.

DÉLELŐTTI MÉRKŐZÉS
VK Mirad UNIPO Presov – GreenPlan-VRCK 3-1 (24, 23, -18, 20)
Vegyész: Warzywoda, Péter M., Garan, Szabó, Budai, Cziczlavicz. Csere: Kiss (liberó), Csoma, Árva.

DÉLUTÁNI MÉRKŐZÉS
VK Mirad UNIPO Presov – GreenPlan-VRCK 4-0 (20, 22, 22, 20)
Vegyész: Páez, Árva, Tarabus, Csoma, Péter B., Moraes. Csere: Kiss (liberó).

Sajnos részletesebb statisztikával nem tudunk szolgálni, hiszen az eperjesiek statisztikusa, akit sokan a legjobb szlovák szakembernek tartanak ezen a téren, érthetetlen módon hibát hibára halmozott a meccsriport készítése közben – minden bizonnyal nem véletlenül. Igen, néhány évvel ezelőtt klubunk alkalmazásában állt az illető…

(főcímkép: vrck.hu, archív)