Gurszkij: Ez volt eddig a leggyengébb napunk

Szerdán a Pénzügyőr SE-t idegenben, vasárnap a Vidux-Szegedi RSE-t hazai pályán győzte le a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika öt szettben az Extraligában. Utóbbi siker után mégsem volt őszinte a csapat mosolya, erről azerbajdzsáni feladónkkal, Roman Gurszkijjal beszélgettünk.

Pedig rangadó volt mind a kettő meccs a Vegyész számára, és miután a PSE-t bravúrosan tudta legyőzni, a Szeged ellen nagyobb esélye volt a sikerre, már csak a hazai pálya előnye miatt is. Ami össze is jött, azonban egy pontot a Tisza-partiak megérdemelten vittek el a Don Bosco Sportközpontból. A találkozót követően Berkes Zoltán, a vendégek kazincbarcikai származású vezetőedzője így fogalmazott klubja honlapjának: „Olyan fiatal, tehetséges csapathoz mentünk, akik csapatként nagyon erősek. Ezért különösen fontos, hogy egy pontot tudtunk rabolni.”

22 éves feladónk, Gurszkij úgy érzi, több volt a találkozóban, a GreenPlan-VRCK akár három ponttal is gazdagodhatott volna.

„Az eddigi legrosszabb meccsünkön vagyunk túl, pedig akár három-null arányban is nyerhettünk volna” – bosszankodott a Vegyész hetese. „Hosszú mérkőzést játszottunk, végig rosszul teljesítettünk. Tudom, hogy a Pénzügyőr otthonában sokkal tüzesebbek, lelkesebbek voltunk, vasárnap azonban ez nem jött ki rajtunk. Ez talán egy kicsit a fáradtság számlájára is írható, hiszen két hete szinte szabadnapunk sem volt, jönnek folyamatosan a mérkőzések, betegséghullám megy végig a csapaton, utóbbi miatt fáradtabbak vagyunk a kelleténél.”

Öt fordulót követően csapatunk négy győzelemmel és egy vereséggel a tabella harmadik helyén áll tíz szerzett pontjával. A körülöttünk lévő riválisoknak négy lejátszott meccsük van azonban, a DEAC-nak csak három. Ettől függetlenül a GreenPlan-VRCK jól kezdte a bajnokságot, és Gurszkij reméli, lendületben tudnak maradni.

„Az én személyes célom az, hogy érmet szerezzünk az idény végén. Tudom, hogy hosszú a bajnokság, de a jobb napunkon bárkit el tudunk kapni, ezt idén már bizonyítottuk. Most egy kicsit jobb periódus következik, hiszen nem négynaponta, hanem hetente jönnek a mérkőzések. Több időnk lesz az edzéseken összecsiszolni a taktikát, lehetőség lesz a kényelmesebb regenerációra fizikálisan és mentálisan egyaránt” – vélekedett Gurszkij.

A GreenPlan-VRCK legközelebb október 29-én, vasárnap lép pályára az esztergomi Suzuki Arénában, ahol a Dág KSE vendége lesz. A mérkőzést a Hunvolley TV élőben közvetíti.