Gyöngyösön, a 16. Szüret Kupán játszanak juniorjaink

Komoly hagyományokkal rendelkező röplabdatornán vesz részt junior csapatunk Gyöngyösön, a 16. Szüret Kupán.

Az idei lesz a 16. torna Gyöngyösön, amely egybeesik a város háromnapos szüreti fesztiváljával is. Habár a torna korábban akár 50 csapatot is felvonultatott és kétnapos volt, idén „csak” 23 csapat lesz ott három kategóriában (női, férfi, vegyes). A VRC Kazincbarcika junior csapata a villámtornán kilenc másik csapattal verseng az első helyért.

A tíz csapatot két ötös csoportba teszik a szervezők, ahonnan három-három továbbjutó lesz. A csoportelsők rögtön az elődöntőbe kerülnek, a csoport második és harmadik helyezettjei keresztjátékkal kerülnek az elődöntőbe. A csoportmérkőzések két,15 pontos szettre mennek, pontrendszerben (ahány szettet nyer egy csapat, annyi pontot kap). A keresztjátékokban már egy normál szett fog dönteni.

A VRCK fiataljai a Szolnok A juniorjaival, a Gyöngyös ifivel, a gödöllőiek juniorjaival és egy amatőr gyöngyösi csapattal kerültek egy ötösbe. A másik ágre a Gyöngyös felnőtt, a Szolnok B, a MAFC-Kármán (Budapest-bajnokságból), a SZESE-Győr és egy másik gyöngyösi amatőr csapat került.

A tornáról bővebben annak Facebook-eseményében olvashatnak.

Fotó: vrck.hu/archív