Győzelem Szegeden, a harmadik helyre ugrottunk a tabellán

Magabiztos, háromszettes győzelmet aratott szombaton a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Vidux-Szegedi RSE vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 16. fordulójában.

Bibók Balázs jó formában kezdte a mérkőzést, ász nyitása is volt (4-9), ezt követően azonban a Vegyész több hibával játszott: öt nyitásrontás és négy rossz támadás került be a statisztikába (16-16). Amikor Jan Jirásekék megrázták magukat, ismét kialakult a többpontos különbség, de újfent két vendég rontás következett, valamint egy hazai ász (22-23). Bibók és Jirásek villanásai kellettek a végén, hogy az első játszma a GreenPlan-VRCK javára íródjon (23-25, 0-1).

Ismét jól kezdett a Kazincbarcika, köszönhetően az ellenfél hibáinak, de volt egy rövidzárlatuk Roma Gurszkijéknak is. 7-10-ről gyorsan 9-15-re módosult az állás, Cziczlavicz Dávidék blokkmunkája jól működött. Fiatal centerünk hátára vette csapatát, egyre jobban nyílt az olló, ezt a játékrészt Toronyai Miklós játékosai könnyebben behúzták (14-25, 0-2).

Bibók a második játszma közepétől pihenőt, a születésnapos Miklósi-Sikes Zétény pedig lehetőséget kapott, és a harmadik felvonás is ebben a felállásban kezdődött. Péter Mártonék rendre ellenfelük előtt jártak, ebben a szegediek is segítettek nekik, hiszen többet hibáztak (15-19). A végére sem változott a játék képe, magabiztos győzelmet aratott a Vegyész (20-25, 0-3).

Sikerüknek köszönhetően Kiss Mátéék feljöttek a harmadik helyre a tabellán.

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika legközelebb szerdán lép pályára, méghozzá a Pénzügyőr SE vendégeként a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 16. FORDULÓ
Vidux-Szegedi RSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-23, -14, -20)
Városi Sportcsarnok, Szeged, 100 néző. V.: Sík, Takács.
Szeged: Bodnár, Csányi 8, Kiss G. 1, Gönczi 8, Pozzobon 14, Honti 2. Csere: Borsi (liberó), Pintér. Szepesi, Kasnyik. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
Vegyész: Gurszkij 6, Péter M. 6, Velicsko 7, Bibók 10, Jirásek 14, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi, Miklósi-Sikes 4. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Végig kontrolláltuk a mérkőzést. Örülök, hogy aki ma pályára lépett, lehozta azt, amit várni lehet tőle, mert így tudtunk tehermentesíteni a kereten. Megyünk tovább, szerdán újabb fontos állomás vár ránk.