Győzelemmel búcsúzott a Diákolimpiától a vegyészes Pollack!

A Pollack Mihály Általános Iskola IV. korcsoportos fiú röplabdacsapata a 7. helyen  zárta a Diákolimpia országos döntőjét. A mieink az utolsó meccsükön a szolnoki Fiumei úti Általános Iskolát győzték le 3-1-re a miskolci eseményen.

A megye legjobbjaként kvalifikálták magukat a nyolcas döntőre a pollackos fiúk, akik természetesen mind a Vegyész igazolt sportolói, edzőjük pedig Máthé László és Bene Anett voltak – szezon közben a társaság nagy része Baglyosné Ferenc Ildikóval, Siskó Bencével és Veres Istvánnal készült.

A mieinknek a csoportmérkőzések során nem sok babér termett a számukra, kunhegyesi és kecskeméti ellenfelük is legyőzte három játszmában, azonban a későbbi győztes, sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola csapatától egyedül a pollackos fiúknak sikerült szettet rabolniuk.

Végül a 7. helyért játszhattak a kazincbarcikaiak, sikeresen, hiszen legyőzték a szolnoki együttest négy szettben.

A csapat tagjai: Lukács Dániel, Lipták Botond, Zámborszky Ákos, Csák Adrián, Jaidzisz Nikosz, Venczel Dominik, Mészáros Gergő, Csáki Tamás, Máthé Levente, Sándor Gábor, Gyurán Áron, Garázs Zsolt. Edző: Máthé László, Bene Anett.

„Mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk. A második nap egy jó mérkőzésen elvettünk egy szettet a későbbi bajnok Sümegtől. Ezen a játékon még tudtunk javítani, és az akarás gondolkodással, valamint elszántsággal párosult, és örömteli játékkal győzelemhez vezetett” – mondta Máthé László.