Győzelemmel hangolt a VRCK a nemzetközi meccsekre

Magabiztos győzelmet aratott a VRC Kazincbarcika péntek délután a PTE-PEAC vendégeként a férfi röplabda NB I alapszakaszában.

Szombaton és vasárnap már Közép-európai Liga mérkőzést játszik a VRCK Bleiburgban, de péntek este még várt rá egy bajnoki Pécsett. A találkozót Vlado Milevék vérprofin vették, és bár Daniel Oravec vezetőedző bátran forgatta csapatát, együttese így is fölényes győzelmet aratott három szettben, mindössze 58 perc leforgása alatt.


FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ
PTE-PEAC – VRC Kazincbarcika 0–3 (-9, -13, -12)
Pécs, 100 néző. V.: Pőcze, Bibók.
PTE-PEAC: Dolgos, Fodor 8, Schwind 1, Pólics 4, Horváth 1, Soós 1. Csere: Kaszás (liberó), Portik, Pordán 2, Szabó G. 2, Turcsics. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
VRCK: Páez 2, Milev 12, Banai 9, Szabó D. 2, Mészáros 8, Juhász 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N. 8, Árva 4, Dudás (liberó), Toronyai 1, Kozsla 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Gyöngyösi Zoltán: Egy ilyen erős és dinamikus VRCK ellen mindig nehéz játszani, ráadásul nekünk a péntek nem is igazán jó időpont, hiszen a játékosok dolgoznak, tanulnak röplabda mellett. Hétvégén talán több pontot tudtunk volna szerezni, de nem sokkal többet.

Daniel Oravec: A cél az volt, hogy jól nyissunk, ami szerintem sikerült is, illetve rengeteg blokkot hoztunk, úgy, hogy az ellenfél sokat nem támadott.

Fotó: vrck.hu/Tóth Milán