Hátrányból felállva gazdagodtunk három ponttal

Szombat délután a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika négy szettben nyert a MÁV Előre SC-Foxconn vendégeként a férfi röplabda Extraliga középszakaszának 2. fordulójában.

Redjo Kociról szólt az első játszma, a hórihorgas szélső ütő blokkjával kezdődött a meccs is. Nyitást azonban több csapattársához hasonlóan ő is rontott, a GreenPlan-VRCK-t ennek ellenére nem engedték el a székesfehérváriak. A játszma derekán Pesti Marcell nyitott két ászt is, ami megalapozta a hárompontos előnyt, innen pedig már nem hibázott a vendéglátó, köszönhetően Koci fontos pontjainak (25-21, 1-0).

Willian Reffatti mellett Szabó Dávid is még feljebb kapcsolt, már ami a pontgyártást illette – a brazil négyes mind a hat labdáját beütötte, míg átlónk kilencből ötöt. Lassan öt ponttal ment már a Vegyész, és bár 15-19-nél még nem tűnt lefutottnak a szett, innen a MÁV már csak egyetlen egységet tudott összehozni (16-25, 1-1).

Két blokk a hazai, egy a vendég oldalon, így indult a harmadik felvonás, majd Blázsovics Péter kettő labdát is bevágott. 15-13-nál hosszú idő után sikerült a fehérváriaknak ismét két ponttal vezetniük, Toronyai Miklós vezetőedző elérkezettnek látta magához hívni a játékosait. Reffatti és Szabó újból villantak, majd Blázsovics javította hibáját, és másodjára is ledolgozta kétpontos hátrányát a GreenPlan-VRCK. Ez harmadjára is sikerült a Kazincbarcikának, a túlórában pedig Szabó vezérletével előnybe került csapata (29-31, 1-2).

Nem szegte kedvét a hátrányba kerülés a MÁV-nak, 7-3-ra meglépett. Zsinórban három pontot szereztek Páez Carlosék, megjött az önbizalmuk, nemsokára pedig már 9-8-ra vezettek a sárga-kékek. Juhász Péter újabb jó sáncát követően néggyel megléptek a játszma derekán. Innen már végig kézben tartották a meccset Reffattiék, akik ugyan sok nyitást rontottak, de megérdemelt győzelmet arattak – és ez a lényeg (19-25, 1-3).

Reffatti 21, Szabó 20 pontig jutott, de Blázsovics is 13-mat szerzett. A másik oldalon Koci 20, Pesti 16 ponttal zárt. Sikerének köszönhetően a GreenPlan-VRCK megerősítette második helyét a tabellán, és hét pont az előnye a MÁV-val szemben.

A találkozót jó kéttucat Vegyész-drukker szurkolta végig a VOK-ban, a közösségi médiában megosztott tartalmakat pedig köszönjük Ferencz Eszternek.

Szerdán Kaposváron vendégszerepel a GreenPlan-VRCK a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, KÖZÉPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
MÁV Előre SC-Foxconn – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (21, -16, -29, -19)
VOK-csarnok, Székesfehérvár, 105 néző. V.: Bátkai-Katona, Ujházi.
MÁV: Szabó V. 1, Koci 20, Ambrus 4, Pesti 16, Doda 13, Eke. Csere: Takács (liberó), Deliu 4, Boa. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez 3, Blázsovics 13, Juhász 6, Szabó D. 20, Reffatti 21, Tarabus 4. Csere: Kiss (liberó), Péter B., Warzywoda, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Az első szettben mindkét csapat sok hibával játszott, mi főleg bosszantókat követtünk el. Amikor ezt sikerült helyre rakni, rendben voltunk. Örülök, hogy a meccs elején rontott sok nyitás nem szegte kedvét a játékosoknak, mertek nyitni a folytatásban is, jött is néhány ász, sikerült nyomás alatt tartani az ellenfelet. Tudunk ennél jobban játszani, de bizakodásra adhat okot, hogy úgy sikerült megszereznünk a három pontot egy rangadón, hogy tényleg maradt még bennünk.