Hétfő este elvenné a MAFC pályaelőnyét a Vegyész

Hétfőn tovább folytatódik az Extraliga bronzcsatája, 20 órától a MAFC-BME vendége lesz a Vegyész RC Kazincbarcika a Folyondár Sportközpontban.

A párharc első felvonását 3-2-re a MAFC, a másodikat 3-1-re a Vegyész nyerte, így még két mérkőzést biztosan játszanak egymással a felek. A legutóbbi összecsapás volt eddig a legsimább, hiszen az alapszakaszban is kétszer volt ötszettes felvonás. A VRCK mindenképpen nyerni szeretne, hogy aztán csütörtökön, Kazincbarcikán legyen esélye a párharc lezárására – habár Toronyai Miklós vezetőedző egyelőre csak a hétfő esti rangadóra készül.

„Ha olyan mentalitással és hozzáállással fogunk játszani, mint a legutóbbi három szettben, akkor megkönnyíthetjük a dolgunkat. Azt is tudjuk azonban, hogy a MAFC sokkal többet hibázott, mint korábban, szóval könnyebb dolgunk biztosan nem lesz. A célunk elérése érdekében egy alkalommal mindenképpen kell nyernünk Budapesten, így csak a hétfői meccsre fókuszálunk, arra, hogy minél előbb mind fizikailag, mind mentálisan a lehető legjobb állapotban legyünk” – mondta Toronyai a vrck.hu-nak.

A hétfő esti mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)