Hétvégi program: 1300 km, két győri és egy bleiburgi meccsel

Pénteken Magyar Kupa, szombaton Közép-európai Kupa, vasárnap pedig magyar bajnoki mérkőzésen lép pályára idegenben a Vegyész RC Kazincbarcika.

Péntek délelőtt indult útnak a VRCK egy csaknem 1300 kilométeres túrának. Pénteken és vasárnap is a Wellis SZESE Győr vendége lesz csapatunk – előbb MK, majd bajnoki összecsapáson. Szombaton pedig nem kisebb feladat vár a sárga-kékekre, mint legyőzni a KEK címvédőjét, a Posojilnica Aich/Dobot.

Az MK selejtezőjében a győriek 3-1-re nyerni tudtak a másodosztály keleti csoportjában szereplő GLP Nyíregyháza vendégeként, így ők jutottak a főtáblára, ahol a legjobb 16 között a VRCK-val néznek farkasszemet. A bajnokságban a legutóbbi hétvégén szerezte meg első pontjait az NB I újonca, a PTE-PEAC otthonában ugyanis sikerült két szettet megnyernie, és a döntő felvonásban is csak két ponttal maradt alul. A MAFC-BME vendégeként, valamint a MÁV-Előre Székesfehérvár ellen Győrben egyaránt három szettben kapott ki.

Fehér Tibor, a győriek vezetőedzője klubja Facebook-oldalán korábban úgy fogalmazott, csupaszív játékkal szeretnének a VRCK ellen játszani. Hasonlóra készülnek Blázsovics Péterék is, akik egyáltalán nem veszik félvállról az ellenfelet.

„Hosszú és fárasztó hétvége vár ránk, de profik vagyunk, és csak a mérkőzésekkel foglalkozunk” – fogalmazott a vrck.hu-nak a fiatal ütő. „Mivel mindegyik nap lesz meccsünk, valószínűleg lehetőséget kap a teljes keret. A győriek akár veszélyesek is lehetnek ránk, de ha végig koncentráltak maradunk és a saját játékunkat nyújtjuk, megkönnyíthetjük a dolgunkat.”

A pénteki, Győr elleni Magyar Kupa-mérkőzés 18 órakor kezdődik az Egyetemi Edzőcsarnokban (Győr, Egyetem tér 1.).

(Fotó: vrck.hu/Muzslay Péter)