Jó kezdés, háromszettes siker az újonc otthonában

Magabiztos, háromszettes győzelemmel kezdte a férfi röplabda Extraliga 2023/24-es kiírását a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. Felnőtt csapatunk az egyik újonc, a TFSE vendége volt.

Alaposan megfiatalodott a Vegyész kerete a nyáron, a mindössze 21 éves átlagéletkorú együttes azonban így is győzelmi eséllyel lépett pályára a vadonatúj dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Egy-két betegség, kisebb sérülés nehezítette a GreenPlan-VRCK felkészülését ugyan, de a játékot végül mindenki vállalni tudta.

A határozott szerváknak és jól helyezett blokkoknak köszönhetően Bohdan Velicskóéknak hamar sikerült kezünkbe venniük az irányítást (2-10), a játszma derekán már tíz pont is volt a különbség. A szett második felében folytatódott a magabiztos játék Péter Benedekék részéről, így igen hamar eldőlt az első felvonás sorsa (11-25, 0-1).

Az első szett lendületét megtartva kezdték a második játékrészt Péter Mártonék (8-13). Az etap közepénél a TF-nek sikerült kicsit felzárkóznia, de a sárga-kék fiúk nem hagyták magukat, és újabb részsikerrel gazdagodtak. Ebben nagy szerepe volt Roman Gurszkijnak is, aki zsinórban három ászt is szervált (17-25, 0-2).

A folytatásban a két csapat fej-fej mellett haladt, de nem sokáig. Cziczlavicz Dávidék ugyanis nem szívesen engedték ki kezükből az irányítást, ennek köszönhetően a szett közepén sikerült hétpontos előnyre szert tenniük. Ugyan a harmadik játszma bizonyult a legszorosabbnak, Bibók Balázs hátára vette csapatát, és vezérletével a GreenPlan-VRCK háromszettes sikerrel indította a szezont (22-25, 0-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 1. FORDULÓ
TFSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-11, -17, -22)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest, 120 néző. V.: Selega, Varjasi.
TFSE: Quintz 2, Tóth K. 1, Balázs 4, Mihucz 3, Fenyő 6, Gebhardt N. 8. Csere: Laczi (liberó), Merkler, Tóth M., Füzék 1, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.
Vegyész: Gurszkij 6, Péter M. 10, Velicsko 10, Bibók 17, Péter B. 5, Cziczlavicz 3. Csere: Kiss (liberó), Óhidi, Miklósi-Sikes 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Jól kezdtünk, de aztán koncentrációban visszaestünk. Ezt a hibát egyik mérkőzésen sem szabad elkövetni, mert máskor visszaüthet. Láttam sok pozitívumot is, de mivel a nyáron alaposan megfiatalodtunk, egy kicsit megilletődöttek is voltunk. Ennek ellenére is, azért összességében rendben volt ez a szezonkezdet. A koncentráció fenntartása azonban nagyon fontos a jövőben.


Végeredmény

Csapat123TEredmény
TFSE1117220Vereség
GreenPlan-VRCK2525253Győzelem

Részletek

Dátum Idő Bajnokság Idény Közvetítés Nézőszám
2023.10.07. 19:00 Extraliga 2023/2024 YouTube (Sport Média) 120

Videó