Jól küzdöttek Blázsovicsék, négy szettben nyert a Maccabi

A férfi röplabda Challenge Kupa legjobb 32 csapata között rendezett összecsapáson az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Aviv négy szettben legyőzte a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikát. A visszavágóra csütörtökön kerül sor 18 órától, szintén a Don Bosco Sportközpontban.

Jó hőfokon kezdte a meccset a Vegyész, Szabó Dáviddal és Csoma Krisztiánnal a kezdőben. Mindenki hozzátette a magáét, míg a vendégeken érződött, ennél azért többet is tudnak, ugyanakkor ez a „hazaiak” dicsérete is volt (22-25, 0-1). A fordulást követően nagyon bekezdtek az izraeliek (7-2), és a végjátékhoz érve is vezettek négy ponttal (19-15). Nem adták olcsón a bőrüket Páez Carlosék (20-19), kiváló labdameneteket láthatott a közönség, azonban a Maccabiban is volt még extra, egyenlítettek (25-21, 1-1).

Foyer jó szerváinak köszönhetően ismét villámrajtot vettek a Tel-Aviv-iak (6-0), nagyon stabilan játszottak ebben az időszakban (12-4). Igyekezett kapaszkodni Toronyai Miklós együttese, nem volt könnyű dolga (18-8), de a mindig kiváló szurkolók támogatásával, ha csak apránként, sikerült faragni hátrányából (19-12). A Maccabi is éles maradt, nem hagyta elaltatni magát, simán előnybe került (25-16, 2-1).

Becsülettel harcolt az egyenlítésért a GreenPlan-VRCK (8-6), de a blokk fölött támadó Szafonovot nem volt könnyű megállítani (13-10). Az öt légióst is végig pályán tudó izraeliek végig magas szinten röplabdáztak, megérdemelten nyertek a jól küzdő kazincbarcikaiak ellen. Szólt is a „szép volt, fiúk” a lelátóról. (25-16, 3-1).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA CHALLENGE KUPA, 1. MÉRKŐZÉS
Maccabi Yeadim Tel-Aviv – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (-22, 21, 16, 16)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 200 néző. V.: Niklova (szlovák), Cvetkovics (szerb).
Maccabi: Iglesias 4, Foyer 13, Bacskala 10, Szafonov 22, Grasso 13, Szokolov 9. Csere: Ayzenberg (liberó), Burgi. Vezetőedző: Gal Galili.
Vegyész: Páez 3, Blázsovics 13, Juhász 7, Csoma 11, Szabó 9, Moraes 6. Csere: Kiss (liberó), Warzywoda, Péter M. 1, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Gal Galili: Ellentétben a hazaiakkal, mi nem kezdtük jól a mérkőzést. Ők agresszívan nyitottak, jól mezőnyöztek. A második szettben, lassan, de kezdtük üzemi hőfokba kerülni, a szerváink feljavultak. Már nem engedhettünk ki, ez a Kazincbarcika komoly veszélyt jelentett volna ránk. Holnap is komolyan kell vennünk a meccset, annak ellenére, hogy nyertük az első összecsapást.

Toronyai Miklós: Gratulálok a Maccabinak, valamint az én játékosaimnak. Egy ilyen vereségből is lehet táplálkozni. Aki jártas a röplabdában, láthatta, hogy a játék minden elemében nagyon kompakt ellenféllel játszottunk, végig koncentráltak, és minden pontért mentek előre. Az, hogy szettet sikerült nyernünk, mindenképpen pozitív, ebből építkeznünk kell.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)