Jön a döntő második mérkőzése, ezúttal Budapest a helyszín

A Vegyész RC Kazincbarcika megnyerte a férfi röplabda Extraliga döntőjének első mérkőzését, így most az LV Sport Pénzügyőr SE-n van a nyomás. A második találkozó 19 órakor kezdődik a budapesti Kőér utcában.

Az első meccsen a VRCK hátrányból felállva, 0-1-ről tudott nyerni négy szettben. Habár nem a legszebb röplabdát láthatta a közönség, küzdelemből, izgalomból és nagy csatákból nem volt hiány. Együttesünk vezetőedzője, Marek Kardos szerint nem is a szépségen van ilyenkor a hangsúly.

„Lehet, hogy nem volt a legszebb meccs a keddi, de ez teljesen normális, hiszen a döntő első találkozóját játszottuk, és ilyenkor általában nem arra törekednek a csapatok, hogy látványosan játsszanak, mert az eredmény az, ami igazán számít” – fogalmazott a szlovák szakember az Észak-Magyarországnak és a vrck.hu-nak adott nyilatkozatában. „Sajnos, mi nem tudtunk felpörögni a kezdésre, tény, hogy a Pénzügyőr jobb volt az elején. Viszont – ahogy az elődöntőben a harmadik és a negyedik meccsen – a küzdőszellem, az akaraterő olyan szintű volt, egy idő után, amire szükség van. A fiúk megharcoltak minden labdáért, a koncentráció megfelelő volt, és ez sikert eredményezett.”

Hogy a budapesti mérkőzésen mire számíthatunk, nehéz megmondani, de azért Németh Szabolcsot megkérdeztük.

„A Pénzügyőr pályája, az alacsony terem nem nekünk kedvez, ők hozzá vannak szokva ehhez, nekünk pedig alkalmazkodunk kell a miénktől eltérő adottságokhoz” – mondta a keddi meccs legjobbja. „Képesnek tartom a csapatunkat arra, hogy ezt a feladatot is megoldja. Ehhez olyan szintű csapatjátékra lesz szükség, mint amilyet kedden mutattunk. A bajnoki cím megszerzéséhez, egy ilyen sűrű sorozatban a megfelelő regeneráció is szükséges, mert kétnaponta magas színvonalú meccseket játszani, közben utazni, nagy megterhelést jelent.”

Ennek megfelelően a kazincbarcikaiak már szerdán, az ebédet követően útnak indultak, méghozzá Mátraházára, ahol kettőt edzettek összesen. Budapestre csütörtök délután indulnak, a találkozó 19 órakor kezdődik. A találkozóra nagyjából 40-50 barcikai szurkoló is érkezni fog.

(Fotó: vrck.hu)