Kecskeméten lépünk pályára vasárnap – előzetes

Vasárnap 17 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a tavalyi ezüstérmes Kecskeméti RC otthonában lép pályára a férfi röplabda NB I 6. fordulójának rangadóján. A hazaiak vezetőedzője szerint a borsodiak a találkozó esélyesei, még akkor is, ha a napokban szerződtették Mészáros Dömötört.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 6. FORDULÓ
KECSKEMÉTI RC – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
2015.10.25, vasárnap, 17.00, Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Csizmarik, Bodrogi

A Vegyész pénteken is két edzéssel készült a Kecskemét ellen. (Fotó: vrck.hu)
A Vegyész pénteken is két edzéssel készült a Kecskemét ellen. (Fotó: vrck.hu)

A Vegyész százszázalékos a bajnokságban, eddigi három bajnokiján még szettet sem veszített. A Szolnokot, a Pécset és a Debrecent is magabiztosan fektette két vállra Toma Sándor vezetőedző csapata, viszont vasárnap már sokkal nehezebb dolga lesz a Kecskemét otthonában. A nyáron a KRC-t több alapember is elhagyta, Árva Milán, Banai Máté és Török Roland éppen a Vegyészhez igazolt. Rajtuk kívül a feladó Tóth András és a center Kovács Zoltán is külföldre szerződött. Ennek ellenére a kecskemétiek öt meccsükből négyet is megnyertek, csupán a tavalyi negyedik Dágtól kaptak ki 3-1-re.

„Annak ellenére, hogy a nyáron több alapember is távozott a nehéz anyagi helyzetbe került Kecskeméttől, remekül szerepelnek eddig a bajnokságban” – mondta a vrck.hu-nak Toma Sándor, aki szerint a nyitásfogadáson fog múlni minden. „Keményen készültünk a rangadóra, nem csak a pályán, hanem azon kívül is, hiszen videón is elemeztük a hazaiakat. Amennyiben nem lesz gondunk a nyitásfogadásunkkal, úgy az alapjátékunk rendben lesz. Az ütőktől, így Árva Milántól, Kovács Zoltántól, Surányi Istvántól és Budai Balázstól sokat várok, hiszen nekik nem csak a fogadásban kell jeleskedniük, hanem a pontszerzésben is.”

Toma Sándor az eddigi összecsapásokon mindenkinek elegendő játéklehetőséget adott, de a fejében már összeállt az a kezdő, amivel a csapat pályára lép Kecskeméten.

A hazaiak edzője, Gyurkó Sándor szerint a kazincbarcikaiak a találkozó esélyesei, még akkor is, ha egy olyan klasszis játékossal erősítettek a héten, mint Mészáros Dömötör.

„Ennek a fiatal csapatnak minden mérkőzés nagyon fontos” – idézi a szakembert a kesport.hu. „Eddigi legnehezebb ellenfelünk jön most hozzánk, hiszen a cserepadjuk is olyan erőt képvisel, amely bajnoki dobogóra is esélyes lenne. A pikantériája az a mérkőzésnek, hogy a tavalyi kecskeméti keretből hárman már a Kazincbarcikát erősítik. Az esélyesség terhe őket nyomja. Mi bebizonyítottuk, hogy esélytelenként is tudunk veszélyesek és pontosak lenni. Döme még nincs százszázalékos erőállapotban, inkább úgy mondanám, hogy az ötvenhez közelebb van, mint a százhoz. Úgy gondolom, bizonyos részeket szánok neki a mérkőzésen, nem a teljeset. Mi nem akarjuk vele ijesztgetni az ellenfelet. Megkért minket, hogy segítsük felépíteni őt, mielőtt kimegy külföldre.”

A Vegyészből nem csak a hazai nevelésű Árva Milán, a kunhegyesi Banai Máté és a kecskeméti Török Roland játszik egykori klubja ellen, hiszen csapatkapitányunk, Bokor Elek is az alföldiek neveltje.

Tóth Milán