Kellemetlen ellenfélnek ígérkezik a MAFC

Szombaton 15 órától a MAFC-BME vendégeként lép pályára a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 8. fordulójában.

Habár a fővárosiaknak még csak egy nyertes meccsük van, szettet raboltak a Pénzügyőr SE-vel szemben, valamint kétszer is 20 fölé mentek a MÁV Előre Foxconn ellen. Ellenben a Kecskeméti RC-től 3-0-ra, legutóbb pedig a MEAFC-Miskolctól 3-1-re kaptak ki idegenben. Van két kubai légiósuk, akik közül a legutóbbi meccseken az eredetileg átló Luis Reyes szélső ütőt, a center Antonio Altunaga pedig átlózott, és csapatuk pontjainak nagy részét ők szerzik.

„A MAFC miskolci vendégjátékát személyesen tekintettük meg a helyszínen, hogy lássuk, milyen játékerőt is képviselnek a fővárosiak” – fogalmazott Toronyai Miklós vezetőedző. „A két kubai játékosra oda kell figyelni, mert ha kicsit is könnyelműek vagyunk, nehéz mérkőzés várhat ránk. Egyébként is kellemetlen ellenfél a MAFC, szoros meccsre kényszerítette a Pénzügyőrt és a Székesfehérvárt is, szóval nagyon oda kell figyelni. Videóztunk, megvan a taktikánk, de mit sem ér majd, ha azt nem tartjuk be. Ha koncentráltak maradunk, és tudjuk azt hozni, amire képesek vagyunk, győztesen térhetünk haza Budapestről.”

Péter Benedek felépülése jól halad, a lassan egy hónapja harcképtelen fiatal játékos azonban leghamarabb csak a Kecskemét elleni bajnokin léphet pályára. Toronyai vele kapcsolatban elmondta, nincs értelme sürgetni a visszatérést, nehogy a későbbiekben visszaessen a válogatott ütő állapota.

A szombati összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti a Kőér utcából.