Két kupameccs között egy bajnoki a Pénzügyőrrel

Egy héten belül zsinórban három alkalommal is találkozik egymással a Vegyész RC Kazincbarcika és a Pénzügyőr SE, másodszor vasárnap 17 órától a Kőér utcában, Extraliga-összecsapáson.

Szerdán a Vegyész kétórás meccsen kapott ki a PSE-től a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, a hét utolsó napján azonban már bajnokin találkoznak egymással a felek. Marek Kardos vezetőedző emlékezett vissza a néhány nappal ezelőtti összecsapásra.

„A találkozó után azonnal kielemeztük azt, hogy lássuk, pontosan miben is jár előttünk a Pénzügyőr” – mondta honlapunk érdeklődésére a szakember. „Jobban összevetve a statisztikai mutatókat, a budapestiek hatékonyabban nyitottak, ebben billent feléjük a mérleg. Amikor kellően agresszívak voltunk, vagy meg tudtuk őket zavarni fogadásban, sokkal könnyebb dolgunk volt, például a második játszmában, amikor egymás után csináltunk négy pontot, vagy a negyedik szettben, amikor mínusz négyekről kapaszkodtunk fel. Ezen kell javítanunk, muszáj agresszívabban nyitni, mert ha távol tudjuk őket tartani a hálótól, a visszatámadásokkal pontokat tudunk szerezni.”

A Vegyész trénere jó kapcsolatot ápol az ellenfelek edzőivel, sokszor beszélgetnek a mérkőzések előtt, tőlük tudja, valamint a klubnál évtizedek óta dolgozóktól, hogy ilyen erős már régen volt a magyar bajnokság.

„A Pénzügyőr mellett ott a Fino Kaposvár, valamint az általunk már jobban ismert MAFC-BME és Kecskeméti RC is. Utóbbiak is igazoltak még külföldieket, hiszen nem akarnak lemaradni, komoly terveik vannak nekik is. A PSE jó szintet képvisel, Kovács Zoltán és Reffatti személyében minőségi röplabdázóik vannak támadásban, akik magasan ütnek. Összeszokottabbak, mint mi, de azon dolgozunk, hogy levonjuk a konzekvenciákat a szerdai meccsből, és a tanultakat felhasználva utolérjük ellenfelünket minél előbb, akár már most vasárnap.”

A Kazincbarcika az előző szezonban felemásan teljesített a PSE otthonában, a Kőér utcában, hiszen kétszer nyert, háromszor pedig kikapott.

A vasárnapi bajnoki összecsapást élőben nyomom lehet követni a Sportstream oldalán:

(fotó: © vck.hu, Kovács Loretta)