Két mérkőzés is lesz vasárnap a Don Bosco Sportközpontban

A hét utolsó napján a VRCK-Szalézi U21-es csapata és a Vegyész RCK férfi együttese is pályára lép: előbbiek 14, utóbbiak 18 órától játszanak a Don Bosco Sportközpontban.

A lányok egy megyei csapatot, a Miskolci VSC-t fogadják a női NB II nyugati csoportjában. Juhász Krisztián edző lányai az utóbbi hetekben sokat léptek előre, köszönhetően annak is, hogy Veres István is ellátja őket egy-két hasznos tanáccsal. A mérkőzés 14 órakor kezdődik.

18 órától a férfiaké a főszerep, hiszen Extraliga-találkozón fogadják a Debreceni EAC-ot. A hajdúságiak a legutóbbi fordulóban nem kis meglepetésre nyerni tudtak odahaza a Kecskeméti RC-vel szemben 3-1-re. A Vegyésznek két győzelme (MAFC 3-1, magyar up-válogatott 0-3) és egy veresége van (Pénzügyőr 3-2), viszont a PSE otthonában nyert két játszmának köszönhetően egy ponttal így is gazdagodott. Marek Kardos vezetőedző a vrck.hu érdeklődésére elmondta, fizikálisan és mentálisan is rendben van a csapat, és nem írják le a debrecenieket.

„A DEAC-nak rutinos játékosai vannak, végig fegyelmezetten, a taktikát betartva kell röplabdáznunk, erre a PSE elleni találkozók is rávilágítottak” – fogalmazott a szlovák szakember. „A három pont megszerzése a célunk, és hogy jól játsszunk, mert bár a legutóbbi bajnokin ezzel nem volt gond, a hétközi kupameccsen nem azt nyújtottuk, amire képesek vagyunk. Három kemény mérkőzés van mögöttünk, amelyekből nem jöttünk ki jól. A győzelem és a vereség is a sport része, de nem vagyunk magunk alatt, hiszen minden nap azért dolgozunk, hogy mi vonuljunk le győztesen a pályáról.”

A tavalyi szezonban a VRCK könnyedén nyert a DEAC ellen az Extraligában, volt egy szett, amiben a vendégek mindössze négy pontot tudtak összekaparni. Vasárnap viszont biztos, hogy többre lesznek képesek Csizmadia Jánosék.