Kétszer is 29-27, a Kecskemét revánsot vett a Vegyészen

Vasárnap délután a HÉP-Kecskeméti RC vendége volt a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda NB I A-csoportjának 10. fordulójában. Az első két játszmát a hazaiak egyaránt 29-27-re nyerték, míg a harmadikat könnyebben húzták be, így háromszettes sikert arattak, amivel visszavágtak a kazincbarcikai vereségükért.

Jó sáncmunkájának köszönhetően a Kecskemét lépett meg először két ponttal (6-4), majd 14-hez érve már néggyel ment. A hazaiak a folytatásban is jól blokkoltak, nem változott a különbség a hajrához érve (19-15), aztán pillanatok alatt feljött a Vegyész egy pontra (21-20). Toronyai Miklós és Marcílio Braga a cseresarokból folyamatosan tanácsokkal látták el a pályán lévő fiatalokat, akik idő közben átvették a vezetést, majd egy látványos labdamenet végén kettővel megléptek (21-23). A hazaiak két szettlabdát is hárítottak, mielőtt egy kis bírói segítséggel ők is lehetőséget kaptak a játszma lezárásához, végül élni csak a másodikkal tudtak (29-27, 1-0).

A második szettet is az alföldiek kezdték jobban, a Vegyésznél néhány gyermeteg hiba is becsúszott, egy ilyen után időt is kértek a vendégek, hogy rendezzék a sorokat (12-10). Sikerült is, átvette a vezetést a Kazincbarcika egy rövid ideig, de 20-18-nál újfent időt kellett kérnie Marek Kardosnak. Meglépett hárommal a KRC, a vendégek 22-nél egalizáltak, amire időt is kért Dávid Zoltán. Két szettlabdához jutott a Kecskemét, majd a VRCK egyhez, de egyik sem került „beváltásra”. Újfent izgalmasra sikerült a vége, és ugyanaz lett az eredmény, mint az első szettben (29-27, 2-0).

A Vegyésznél négy saját nevelésű játékos volt folyamatosan a pályán (Juhász, Árva, Péter és Bibók), ami a harmadik szettől ötre nőtt, hiszen Toronyai váltotta Páezt feladóban. Ez, mármint a saját nevelésű játékosok száma azért is érdekes, mert az utánpótlás-neveléséről híres kecskemétieknél csak Pesti és Dobos játszott folyamatosan. A harmadik játszmában gyorsan időt kellett kérnie Kardosnak, mert a hazaiak gyorsan megléptek öt ponttal. Ebben a játékrészben már nem tudott megújulni a Vegyész, így a hazaiak nyertek, és gazdagodtak három ponttal. A szett derekán a VRCK-nál még Dudás és Csizmadia is beállt, így – eredeti posztját tekintve – két liberóval és három junior korú játékossal fejezte be a találkozót a Kazincbarcika (25-15, 3-0).

Ha a KRC és a VRCK is hozza az up-válogatott elleni meccsét, akkor a kecskemétiek zárnak az első, a borsodiak pedig a második helyen az A-csoportban, a MAFC-BME pedig a harmadik lesz.

 

JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ
HÉP-Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (27, 27, 15)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 200 néző. V.: Ujházi, Adler.
Kecskemét: Vaiopoulos 9, Krupánszki 13, Pesti 19, Dobos 4, Qepa 16, Deliu 2. Csere: Deák (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez, Blázsovics 10, Péter 4, Bibók 15, Árva 9, Juhász 8. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Braga, Dudás, Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.

Dávid Zoltán: Nehéz mérkőzés volt, amelyen végig koncentráltak tudtunk maradni. Azt a nagyon pici pluszt hiányoltam, hogyha valakit meg tudunk verni tízzel, akkor azt ki kell használni.

Marek Kardos: Egy új játékrendszert próbáltunk ki, az első két szettben meg is volt a lehetőségünk a győzelemre, de nem éltünk vele, túl nagy nyomást helyeztünk buta hibáink miatt a támadókra. A harmadik játszmában már egyáltalán nem tudtunk koncentrálni, és az addig jellemző megfelelő hozzáállást is elveszítettük.

(fotó: vrck.hu)