Kiss Mátét választották a társak csapatkapitánynak

A 2023/24-es szezonban Kiss Máté lesz a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika csapatkapitánya, miután a társak nagy fölénnyel őt választották erre a pozícióra.

A kaposvári nevelésű liberónk második szezonját kezdi a vegyészvárosban, és immáron nem csak az egyik rangidősnek számít a 23 életévével, hanem csapatkapitánya is lett az ötszörös bajnok és háromszoros kupagyőztes klubnak.

„Valamennyire számítottam rá, de nem feltétlen bíztam benne” – fogalmazott a válogatott játékos. „Mindenképp felelősség, mert én vagyok a kapocs a játékosok és az edző, valamint a vezetőség között, a pályán pedig a bírókkal. Talán azért is választottak meg a fiúk csapatkapitánynak, mert hisznek bennem, hogy tudok nekik segíteni a pályán és azon kívül egyaránt.”

A Vegyész szerdán három felkészülési meccset is sikeresen vívott meg, sorrendben az U19-es válogatott, a MEAFC-Miskolc és a DEAC ellen, majd csütörtökön szintén a fiatal nemzeti együttest győzte le.

„Vártam már nagyon a meccseket, hogy lássam, nagyjából mire leszünk képesek, mivel egyáltalán nem csapatoztunk még a felkészülési időszakban. Szerintem jó irányba haladunk, persze ezek még nagyon korai mérkőzések voltak. Egyelőre nem teljes a keretünk, kevesebben vagyunk, de kíváncsian várom, mire lehetünk képesek a tétmeccseken” – mondta Kiss, aki az idei szezonban a 6-os mezt fogja viselni.