Közlemény: zárt kapus mérkőzésekkel folytatódik a bajnokság

Magyarország Kormánya – a koronavírus-járvány miatt – ma éjféltől visszavonásig minden beltéri, 100 főt meghaladó esemény megrendezését betiltotta, és ez a sporteseményeket, így a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapatának mérkőzéseit is érinti.

Jelen állás szerint zárt kapus mérkőzések lesznek a bajnokság hátralévő részében, így már a pénteki, Fino Kaposvár elleni idegenbeli összecsapás is. A Vegyész március 19-én 20 órától a HÉP-Kecskeméti RC-t fogadja a Don Bosco Sportközpontban, zárt kapuk mögött, 20 órától pedig a Don Bosco Sportközpont is becsukja ajtajait a nagyközönség előtt.

A pénteki találkozót a kapos.hu a tervek szerint közvetíteni fogja (17 óra), a jövő hét csütörtöki mérkőzést pedig eredetileg az M4 Sport tűzte műsorára.

Klubunk már felvette a kapcsolatot a Don Bosco Sportközponttal, a többi klubbal valamint a Magyar Röplabda Szövetséggel, és amennyiben bármi változás történik, arról azonnal értesítjük szurkolóinkat.

A Magyar Röplabda Szövetség döntése értelmében az utánpótlás-tornák is zárt ajtók mögött kerülnek lebonyolításra. Mint írják, „ezt a szervezőknek kell biztosítani, ennek ellenőrzését pedig a játékvezetők végzik, akik nézők jelenlétében nem fogják engedélyezni a találkozók lejátszását.”

Kérjük a szurkolók és a hozzátartozók megértését, együttműködését.

A határozat visszavonásig érvényes.