Lengyel sztárcsapat ellen is játszunk

Az új idényre már a hónap elején megkezdte a felkészülést a Vegyész, és miután a játékosok megkapták az „alapot” Daniel Oravec vezetőedzőtől, itt az ideje, hogy mérkőzéseket is játsszanak.

„Rég láttam már ilyen nívós edzéseket” – fogalmazott Kárpáti László klubelnök még a múlt heti sajtótájékoztatón. Az edzésekből persze messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de ez igaz a felkészülési mérkőzésekre is. Utóbbiak viszont kiválóan szolgálják a csapatépítést, főleg akkor, ha nívós ellenfelekkel mérheti össze erejét a Vegyész. Idén nyáron erre meglesz a lehetőség.

Szlovák élcsapatokkal, a Zvolennel (augusztus 17.) és a Kosicével (augusztus 23.) kezd a VRCK, mindkettővel a Don Bosco Sportközpontban találkozik, utóbbival ráadásul délelőtt és délután is. Szeptember elején, Eperjesen a házigazda Presov mellett a cseh Brno és a lengyel Rzeszow is ellenfél lesz, majd egy hét múlva a Vegyész szervez tornát, a résztvevő csapatok kiléte egyelőre nem ismert.

Könnyen elképzelhető, hogy szeptember közepén Kolozsvárra utazik Oravec csapata, míg szeptember 24-én kezdetét veszi a magyar bajnokság (NB I).

A Vegyész tervezett programja (a változtatás jogát fenntartjuk):
Augusztus 17., Kazincbarcika, VRCK – Zvolen
Augusztus 23., Kazincbarcika, VRCK – Kosice (délelőtt és délután is)
Szeptember 1-2., MIRAD Cup, Eperjes: Presov, Brno, Rzeszow, VRCK
Szeptember 9-10., Don Bosco Kupa, Kazincbarcika: Presov, Cluj, Pénzügyőr, VRCK
Szeptember 16-17. (még nem hivatalos), torna Kolozsváron: Cluj, VRCK, többi résztvevő egyelőre nem ismert