Magabiztos győzelem a Sümeg ellen is

Vasárnap este a férfi röplabda NB I A-csoportjának 3. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a Sümegi RE ellen nyert 3-0-ra a Don Bosco Sportközpontban.

Péter Márton volt az első pontok szerzője, a vendégeknek pedig már a találkozó elején (6-2) időt kellett kérniük, hiszen a Vegyész sáncmunkája ekkor remekül működött. Árva Milán állt a nyitóhelyen, amikor a hazaiak sorra szerezték a pontokat, újfent jött is a vendég félperces 13-4-nél. A játszma második felében sikerült kozmetikáznia az eredményen a Sümegnek, de a VRCK részsikere nem forgott veszélyben (25-13, 1-0).

Kaposi Tamás és Matyiák Árpád jó nyitásaival tartotta a lépést a vendég csapat a Vegyésszel (8-8), Carlos Páez jó blokkját követően állt csak vissza ismét a felek között a hárompontos különbség (14-11). Juhász Péterék szép ütésekkel és blokkokkal tartották előnyüket, a vendégek 20-16-nál kértek időt, de megzavarniuk nem sikerült Marek Kardos együttesét (25-18, 2-0).

Jól indított a címvédő Páez nyitásainak is köszönhetően (3-0), majd 6-1-nél időt is kért Németh Zoltán, mert játékosai nem igazán vették fel a ritmust. Marcilio Braga pontos keresztütését Matyiák okos pontja követte (11-6), majd egy újabb vendég rontást követően tíz lett a felek között a különbség (17-7). Blázsovics Péterék innen már nem hibáztak, a Vegyész győzelme nem forgott veszélyben (25-13, 3-0).

Legközelebb október 31-én (csütörtök), 19 órától játszik a Vegyész a Don Bosco Sportközpontban, ellenfele a MAFC-BME lesz, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Sümegi RE 3-0 (13, 18, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 350 néző. V.: Szabó, Ujházi.
Vegyész: Páez 5, Blázsovics 12, Péter M. 4, Braga 6, Árva 13, Juhász 8. Csere: Dudás (liberó), Vitko (liberó), Bibók 2. Vezetőedző: Marek Kardos.
Sümeg: Majer 3, Kaposi 7, Nagy 4, Matyiák 8, Péter B. 7, Gőczi 2. Csere: Sárközi (liberó), Szabó (liberó), Óhidi 1, Miklósi-Sikes, Ludovics. Vezetőedző: Németh Zoltán.

Marek Kardos: Végig irányítottuk a mérkőzést, de meglátjuk mi lesz, ha az ellenfél folyamatosan nyomás alatt tud majd tartani bennünket a nyitásaival.

Németh Zoltán: Azt mondtam a fiúknak, hogy felszabadultan játsszanak, ebből sajnos sok nem valósult meg, mert a játékunk már az első játszmától akadozott. Fiatal csapatunk van, ez sajnos benne volt a pakliban.

(fotó: vrck.hu, Kovács Loretta Fotográfia)