Magabiztosan nyert a Vegyész a Kecskemét ellen

A férfi röplabda Extraliga utolsó, 10. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika meggyőző játékkal nyert három szettben a Kecskeméti RC ellen.

Felváltva estek a pontok, majd 4-7-nél kért először időt Marek Kardos, a hazaiak vezetőedzője, de nyolcnál ismét egált mutatott az eredményjelző. A Kazincbarcika volt rendre előrébb, majd Juhász Péter jó nyitásaira Dávid Zoltán, a vendégek trénere „válaszolt” idővel (17-14), aztán két jó hazai blokkot követően újfent magához hívta fiait (20-15). A folytatásban a vendégek már csak két pontot szereztek, Carlos Páezék ugyanis kiválóan sáncoltak, labda a térfelükre már csak ritkán ment át (25-17, 1-0).

Ismét jól kezdett a Kecskemét, de 3-4-nél hármat szereztek zsinórban Németh Szabolcsék, jött is a Dávid-idő. Tíz fölött az alföldiek már nem tudtak közelebb kerülni vendéglátójukhoz, folyamatosan nőtt a különbség a kazincbarcikaiak javára, a közönség pedig remek megoldásoknak, szép befejezéseknek tapsolhatott (25-16, 2-0).

4-0-val indította a szettet a Vegyész, majd 7-2-nél jött az első vendég időkérés. Páez nem először blokkolt már eredményesen, de remekül osztotta a labdákat a társainak is, akik nem maradtak adósak a befejezésekkel. Blázsovics Péter, Toronyai Miklós és Gebhardt Norbert is még pályára lépett, velük is ment a szekér (23-15), így a vége magabiztos győzelem lett 67 perc alatt (25-16, 3-0).

Folytatás – valószínűleg – április 5-én, a bajnoki elődöntőben.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Köszönjük a szurkolást! Íme, a közös ünneplés! 🎉🤩😜 #HajráVegyész #VRCK #röplabda #volleyball #bestfans

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 10. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3-0 (17, 16, 16)
Don Bosco Sportközpont, 600 néző. V.: Ujházi, Szabó.
VRCK: Páez 5, Németh 8, Juhász 8, Szabó D. 15, Milev 8, Macko 8. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 2, Toronyai, Gebhardt N. 1. Vezetőedző: Marek Kardos.
KRC: Amarildo 3, Krupánszki 4, Szabó M. 1, Pesti 13, Sanchez 3, Gacs 6. Csere: Deák (liberó), Gönczi 2, Szabó V. 2. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Marek Kardos: Teljesítettük a tervet, a taktikát, a célunkat, legyőztük a Kecskemétet jó, határozott játékkal. Most szusszanunk egy gyorsat, és folytatjuk a felkészülést a rájátszásra.

Dávid Zoltán: Ennyire rosszak azért nem vagyunk, de a Kazincbarcika ellen még nem találtuk meg a győzelem receptjét, és hitehagyottan játszottunk. Gratulálok a hazaiaknak, mert megérdemelten nyertek.

(Főcímkép: vrck.hu)