Magyar Kupa: Dunaújvárosban került előnybe a Vegyész

Szerdán a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaferr SE otthonában nyert három játszmában a röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így magabiztos előnyből várhatja a december 18-i visszavágót.

A Magyar Kupa előző körében a Vegyész a Szegedet, a Dunaferr a Szolnokot búcsúztatta. A továbbjutás egyik csapatnak sem jelentett komoly gondot, azonban a négy közé kerülésért már jóval többet kellett mutatniuk, ezzel mindkét fél tisztában volt a találkozó előtt.

Amely egy-egy rossz megmozdulással kezdődött, majd a pontokat az egyik oldalon Mészáros Dömötör, a másikon Marcílio Braga szállította. 9-12-nél kellett először időt kérniük a hazaiaknak, majd Iván Gergő jó nyitásait követően zárkóztak a hazaiak. A mérkőzés addigi leglátványosabb labdamenetéből többen is alaposan kivették a részüket, végül Árva Milán fejezte be azt egy erős ütéssel. Rögtön jött egy jó Braga-blokk, Tomanóczy Tibor, a hazaiak vezetőedzője így másodjára is időt kért (13-18). Árva szintén jól sáncolt egy az egyben, majd amikor ő állt a nyitó helyen, beragadt a Dunaferr, és a szoros kezdés ellenére simán nyerte a nyitó játszmát a VRCK (17-25, 0-1).

Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett a térfélcserét követően, majd Iván G. újabb jó nyitásainak köszönhetően kettővel megléptek a Duna-partiak. Ez azonban őket bizonytalanította el egy kicsit, három ki nem kényszerített hiba is becsúszott, Marek Kardos vezetőedző legénysége pedig ezt kihasználta (9-11). Blázsovics Péter és Juhász Péter is jelentkezett egy jól helyezett ütéssel, majd előbbi blokkolt is egy pontot érőt, Braga ütését követően pedig Tomanóczy edző hívta magához tanítványait (12-16). Határozottan játszott a Kazincbarcika, nem hagyta kibontakozni ellenfelét, ezért gyorsan jött a második idő is (14-20). Árvának kiszorított helyzetből is összejött a pont, Mészáros válaszul óriási erővel ütött a vendégek térfelére, akiknek az újabb részsikerük ezúttal sem forgott veszélyben (19-25, 0-2).

Hiába fogadtak jól Gebhardt Áronék, a befejezésekkel gondban voltak. Remek labdamenetekkel kezdődött a harmadik szett, mindkét csapat örülhetett egy-egy ilyen végén. Nem csak a kőkemény ütéseiket mutatták meg a felek, hanem olykor a finom ejtéseket is előhúzták a tarsolyból. Braga ejtésére Laczi Dominik reagált egy okos megoldással, aztán Árva két dunaújvárosi felett zúzta be a játékszert (7-8). Meglépett hárommal a VRCK, Mészáros gyorsan szerzett is néhány pontot (11-12), Tomanóczy Bálint sáncával pedig már újra egál állt az eredményjelzőn. Tartották a lépést a dunaújvárosiak a Vegyésszel, 16-16-nál Kardos tartott egy rövid eligazítást játékosainak, de Mészáros bombájával mégis átvették a vezetést a hazaiak. Gyors két vendég poént egy Tomanóczy-időkérés követett (17-18), majd nem sokkal később jött a második is (18-22), de a Vegyész innen már behúzta, és fontos győzelmet aratott (20-25, 0-3).

A visszavágóra egy hónap múlva, december 18-án kerül sor a Don Bosco Sportközpontban. A VRCK legközelebb november 24-én, vasárnap játszik 17 órától a Pécs ellen, hazai környezetben.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Dunaferr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-17, -19, -20)
Dunaújváros, 100 néző. V.: Pőcze, Tillmann.
Dunaferr: Mészáros 13, Quintz 1, Majoros 1, Laczi 8, Tomanóczy B. 7, Iván G. 5. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Iván B. 1, Hatvany 5, Balázs. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Páez 1, Blázsovics 12, Péter 1, Braga 14, Árva 9, Juhász 5. Csere: Vitko (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.

Tomanóczy Tibor: Gratulálok a Kazincbarcikának a győzelemhez. Ma mi a tudásunk harminc százalékát nyújtottuk, ennél többet tudunk. Nézünk előre, és készülünk a Pénzügyőr elleni bajnokira.

Marek Kardos: Örülünk a győzelemnek, sikerült többségében betartani a taktikát, és ennek köszönhetően megszereztük azt az eredményt, amit elterveztünk. Jó volt látni, hogy a keményebb edzések ellenére is jól játszottak a fiúk, és végig sikerült kézben tartani az összecsapást.


A Kecskemét már bejutott az elődöntőbe, míg a Fino Kaposvár és a Pénzügyőr SE előnybe került a MÁV-Előre illetve a MAFC-BME-vel szemben.

Magyar Kupa 2020

Negyeddöntő Elődöntő Döntő Elődöntő Negyeddöntő
DKSE   Debrecen
2019.11.20.
0-3
2019.11.20.
1-6
 Kecskemét
  
GreenPlan-VRCK Kecskemét
   
MAFC Máv Előre-SC
2019.11.20.
0-3
 
2019.11.20.
0-3
  
  
Pénzügyőr SEFino Kaposvár

(fotó: vrck.hu)