Magyar Kupa-elődöntő: háromszettes siker az odavágón

A vasárnapi bajnokit követően a Magyar Kupa elődöntőjében is három szettben nyert a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE ellen, így előnyből várhatja a jövő szerdai, budapesti visszavágót.

Ott folytatta a Vegyész a kupameccset, ahol a bajnokit befejezte: irányította a találkozót, és gyorsan hárompontos előnyt harcolt ki magának (6-3). Ezt követően a PSE is talált már pályát, feljavult a játéka, sikerült is egyenlítenie (14-14). Jan Jirásekék ekkor újabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és a jó blokkjaiknak is köszönhetően magabiztosan húzták be a végjátékot (25-21, 1-0).

A vendégek gyorsan szereztek négy pontot a második szett elején, Toronyai Miklós időt is kért gyorsan. Roman Gurszkij két ászt is szervált, csapattársaival együtt mindent megtettek a felzárkózásért, mi több, nyolc pontot szereztek 0-4-ről. Ez megalapozta a játszma hangulatát, és ez még akkor is igaz, ha 19-16-nál úgy tűnt, még lehet esélye a PSE-nek – végül nem volt (25-19, 2-0).

Mit sem veszítettek lelkesedésükből a vendégek, egy pillanatig nem adták fel, és kihasználva vendéglátójuk hibáit, a négypontos előnyt ismét kiépítették (6-10). Bohdan Velicsko középen jól mozgott, kellettek is a pontjai, Péter Márton ütését követően már kettővel a GreenPlan-VRCK ment (17-15). Egészen a hajráig nyitott maradt a győztes kiléte, de végül ismét a Vegyész akarata érvényesült (25-22, 3-0).

Az első lépést megtette csapatunk, a visszavágóra jövő hét szerdán kerül sor a Pénzügyőr otthonában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (21, 19, 22)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 240 néző. V.: Sík, Halász E.
Vegyész: Gurszkij 3, Péter B. 7, Velicsko 8, Bibók 14, Jirásek 14, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi, Péter M. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Tóth K. 1, Kispál 3, Kövessy 5, Kovács 10, Kiss D. 9, Mihálovits 7. Csere: Feliciano (liberó), Szalai 5, Székely. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: Másabb mérkőzés volt, mint a bajnoki. Szerettünk volna jó eredményt elérni a visszavágóra, ezt megtettük, és szerintem nyitásban és blokkban sokat javultunk három nap alatt. Ellenben a támadások befejezésével és a fogadással most voltak gondjaink. Le a kalappal a fiúk előtt, mert háromnaponta jönnek a meccsek, és eddig szépen teljesítenek. Leszámítva a második és harmadik szett elejét, azt hiszem, uraltuk a meccset.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)