Magyar Kupa: küzdelmes meccsen, de előnybe kerültünk

Fontos győzelmet aratott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a DEAC vendégeként a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Juhász Péterék négy szettben nyertek, aminek köszönhetően előnyből várhatják a januári visszavágót.

Az első szettben a hazaiak idegesen játszottak: rosszul álltak fel, így több helytartásbeli hibát vétettek, de a pályát sem nagyon találták az ütők. A Vegyész annyit nyújtott, amennyit kellett, könnyedén került előnybe a találkozón (17-25, 0-1).

A fordulást követően sokkal jobban játszott a DEAC, ahogy az várható volt. A brazil és a két kubai játékos teljesítménye is feljavult, a GreenPlan-VRCK pedig csak üldözni tudta ellenfelét, ebben a játszmában nem tudott magasabb fokozatra kapcsolni (25-20, 1-1).

Az első két felvonással ellentétben a harmadik szorosan alakult. 15-13-ról 16-20-ra módosult az eredmény, miután a vitatható bírói ítéletekből és a hazai rontásokból a kazincbarcikaiak jöttek ki jobban. A hajrában kétszer is két pontra zárkózott a DEAC, de Szabó Dávid és Mudo a legjobbkor villantak (20-25, 1-2).

Sok hibával játszottak a csapatok, a színvonal összességében nem volt az igazi, de a GreenPlan-VRCK kevesebbet rontott, és egy-két szép megmozdulást Páez Carlosék elő tudtak varázsolni (8-12). Mezőnyben is sikerült több labdát megfogniuk Kiss Mátééknak, és a meccs leghosszabb, egyben leglátványosabb labdamenetét is a borsodiaknak sikerült behúzniuk (17-23). Toronyai Miklós „csomagban” kikérte mindkét idejét a hajrában, az egyperces szünetet követően pedig Willian Reffatti és Mudo pontot tettek a küzdelmes összecsapás végére (19-25, 1-3).

Nem szép játékkal, de fontos győzelmet aratott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a DEAC otthonában, így előnyből várhatja a Magyar Kupa negyeddöntő januári, kazincbarcikai visszavágóját. A mi águnkon a Fino Kaposvár 3-0-ra nyert a Kistext otthonában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DEAC – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-17, 20, -20, -19)
DESOK, Debrecen, 90 néző. V.: Árpás, Halász E.
DEAC: Bagics 8, Tóth, Moret 12, Coelho 20, Almora 13, Kiss I 4. Csere: Bán (liberó), Imre, Lovas, Remete 2. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 5, Juhász 12, Csoma 8, Reffatti 11, Moraes 9. Csere: Kiss M. (liberó), Tarabus, Péter B., Péter M., Szabó 7, Warzywoda Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Örülök, hogy nyertünk, és azért is boldog vagyok, mert tovább folytatódik a jó szériánk. Debrecenben nehéz játszani, és nyerni is az utóbbi időben, nekünk szerencsére ez most sikerült.