Magyar Kupa: már a nyolc között

Bejutott a férfi röplabda Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé a Vegyész RC Kazincbarcika, miután a hétfői visszavágón is legyőzte három játszmában a GLP Nyíregyházát.

Több alapemberét is pihentette Toronyai Miklós vezetőedző, de azért ott volt a kezdőben Szabó Dávid csapatkapitány mellett Blázsovics Péter is. A GLP jól tartotta magát a mérkőzés elején, azonban ez sokáig nem tartott, és a Vegyész pillanatok alatt elhúzott. Jött is a mindössze 18 éves Miklósi-Sikes Zétény Blázsovics helyére, de ez sem okozott problémát a hazaiaknak (25-8, 1-0).

A második felvonásban még jobban kezdtek a nyírségiek, hiszen 3-0 után 4-5 is állt az eredményjelzőn. Egy kicsit kereste játékát a fiatalokkal felálló Vegyész, de Szabó és Bibók Balázs vezérletével kézben tartotta az összecsapást (25-15, 2-0). Az újabb térfélcserét követően már az elejétől a kazincbarcikaiak voltak előnyben, egy-két, rutintalanságból eredő hibát leszámítva magabiztosan játszottak (25-13, 3-0).

A Vegyész kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, ahol a MAFC-BME lesz az ellenfele: a találkozókat december 12-én (Budapest) és 16-án (Kazincbarcika, 17 óra) rendezik.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – GLP Nyíregyháza 3-0 (8, 15, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 150 néző. V.: Bibók, Szarka.
Vegyész: Csizmadia 4, Péter B. 8, Bibók 10, Szabó 20, Blázsovics 2, Péter M. 7. Csere: Dudás (liberó), Miklósi-Sikes 5, Juhász 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
GLP: Tóth A. 1, Kőnig 6, Molnár 4, Balogh 2, Demeter 2, Tóth D. 5. Csere: Barcza (liberó), Kiss, Nagy. Vezetőedző: Hegyes Sándor.
Továbbjutott: a Vegyész kettős győzelemmel.

Toronyai Miklós: Hoztuk a kötelezőt, már készülünk is a MAFC elleni mérkőzésekre. Komolyan vették a fiúk a mérkőzést, és örülök, hogy a hétfői időpont ellenére is ilyen szép számmal kilátogattak a nézők. Köszönjük.

Hegyes Sándor: A jobbik csapat győzött, gratulálok a Kazincbarcikának a továbbjutáshoz. Nyilván más célokért küzd a két csapat.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)