MEAFC – Vegyész 0-3

Magabiztos, 3-0-s (18, 15, 10) győzelmet aratott kedd este a Vegyész RC Kazincbarcika a Miskolci Egyetem AFC röplabdacsapata ellen a Magyar Kupa 1. fordulójában, így várhatja a következő kört, ahol az Openhouse Szolnoki RKSI-vel méri össze erejét.

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, 1. FORDULÓ
Miskolci EAFC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-18, -15, -10)
Miskolc, E/4 tornaterem, 100 néző. V.: Soltész, Szombathelyi.
MEAFC: Tóth, Germuska, Busák, Csizmadia, Bagó, Kiss. Csere: Bacsó (liberó), Nagy, Lukács, Barócsi, Varga, Kormos. Edző: Siklósi Zsolt.
Vegyész: Toronyai, Borovicsanin, Juhász, Árva, Budai, Banai. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti, Surányi, Bokor, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.

Siklósi Zsolt: Megmutatkozott a két csapat közti különbség, hiszen amíg mi heti egy-két edzéssel készülünk a regionális bajnokságra, addig ellenfelünk az élvonalban szerepel napi két edzéssel. Mindenki lehetőséget kapott nálunk, a teljesítményünkkel elégedettek lehetünk.

Toma Sándor: Igyekeztem azokat többet szerepeltetni, akik a bajnokikon eddig inkább a háttérben voltak. Szépen, fokozatosan lendültünk játékba, és végül sikerült is a lelkesen játszó hazaiak felé kerekednünk. Örülök, hogy ilyen sokan kijöttek Miskolcon egy férfiröplabda-mérkőzésre.

Ha a liberókat is idevesszük, öt-öt kazincbarcikai nevelésű játékos kezdett mindkét oldalon. A Vegyész gyorsan elkezdte termelni a pontokat, de a MEAFC kapaszkodott, 6-nál utolérte ellenfelét, és a szett közepéig ment is vele. Csizmadia János, Kiss Péter és Bagó László szállították a pontokat a hazaiaknak, míg a Vegyésznél elsősorban a két center, Banai Máté és Juhász Péter remekelt. A kis terem sem zavarta a VRCK-t, magabiztosan hozta az első játékrészt, a fordulás után viszont hamar kétpontos hátrányba került. Budai Balázs jó nyitásai kellettek ahhoz, hogy fordítson Toma Sándor legénysége, sőt, sikerült több ponttal meglépnie, így a játszma megnyerése sem okozott gondot. A harmadik szettben már kijött a két csapat közti különbség, Surányi Istvánék magabiztosan szerezték a pontokat szervákból és ütésekből is, így megérdemelten jutottak a következő körbe.

A Szolnokkal december 14-én idegenben játszik a VRCK, míg négy nappal később a Don Bosco Sportközpontban lesz a visszavágó. Most hétvégén a Pécs látogat Kazincbarcikára bajnoki mérkőzésen.

tm (főcímkép: minap.hu)