Megfiatalodott, ambiciózus szakmai stábbal várja a Vegyész az új szezont

Augusztustól Toronyai Miklós vezetőedző munkáját Batári Csaba, mint másodedző/statisztikus, Tóth Marcell pedig, mint gyúró segíti.

Az előző idényben Szabó Dávid volt Toronyai Miklós segítője a felnőtt csapatnál, hiszen vállműtéten esett át. Szabó az előttünk álló szezont újra profi játékosként teljesíti, klubunk pedig már tavasztól kereste a Vegyész RC Kazincbarcika felnőtt csapatának új másodedzőjét.

Mindenképpen szempont volt, hogy szakmai stábunk új tagja a statisztikusi feladatokat is el tudja látni, ráadásul magas szinten, valamint legyen tapasztalata, mint utánpótlás-edző, hiszen a fiatalabbaknál is számítunk a tudására. Habár Batári Csaba mindössze 24 éves, korábbi korosztályos válogatott röplabdázó, és játékosként több klubban is megfordult. Az edzői pályára tudatosan készült, az elmúlt években nevelőegyüttesénél, a Dunakanyar SE-nél dolgozott, ezzel párhuzamosan pedig a korosztályos leány utánpótlás-válogatottnál is számítanak szolgálataira.

„Motiválttá tett a lehetőség, hogy újra dolgozhatok az élvonalban, jelen esetben már stábtagként, ez egy újabb szakmai kihívás számomra” – mondta honlapunk érdeklődésére Batári Csaba. „Célom, hogy tovább fejlesszem szakmai tudásomat, újabb tapasztalatokat szerezzek, és a magyar férfi röplabdát élvonalbeli szinten is tudjam erősíteni, valamint bővíteni. Szeretnék egy olyan edzővé válni, aki minél több játékosnak utat mutat, és lehetőséget ad ebben a sportágban.”

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Balázs István 13 év után távozik egyesületünktől, így a rutinos gyúró által hagyott űrt pótolnunk kellett. Tóth Marcell személyében egy 24 éves szakemberrel sikerült megállapodnunk, aki szintén rengeteg tapasztalattal rendelkezik: dolgozott ugyanis intenzív osztályon, mint ápoló, gyógymasszőrként, valamint több futballcsapatnál is megfordult. Mindezek mellett folyamatosan képzi magát, és az erőnléti edzőség sem áll messze tőle.

Gyógytornában, fizioterápiában, rehabilitációban és sportrehabilitációban, ahogy már az előzőben, úgy az idei szezonban is a kazincbarcikai Mozgás Stúdió vezetője, Tar Lívia lesz a segítségünkre.

Végezetül, de nem utolsó sorban, Dudás Tamás, felnőtt csaptunk játékosa továbbra is tevékenyen kiveszi részét a felkészülési program összerakásából, mint erőnléti edző.

A VRCK szakmai stábja a 2021/22-es idényben:
Vezetőedző: Toronyai Miklós
Másodedző/statisztikus: Batári Csaba
Erőnléti edző: Dudás Tamás
Gyúró: Tóth Marcell
Fizioterapeuta: Tar Lívia
Csapatorvos: dr. Rácz Zsigmond
Csapatvezető/sajtó: Tóth Milán

(főcímkép: VRCK archív, illusztráció)