Meggyőző teljesítmény, magabiztosan nyerte a rangadót a VRCK

A magyar élvonalbeli röplabda-bajnokság (NB I.) vasárnap esti rangadóján a Vegyész RC Kazincbarcika magabiztos győzelmet aratott a Pénzügyőr SE felett a Don Bosco Sportközpontban.

Először háromhoz érve vezetett a Vegyész, de Szalai Szabolcsot nehezen tudta tartani, az átló mindig talált megoldást a pontszerzésre. Juhász Péterék több remek blokkot is hoztak, így a vendégek vezetőedzőjének 10-5-nél időt kellett kérnie. A VRCK-nál Vlado Milev nyitásból, Szabó Dávid pedig támadásban és blokkban remekelt, így 15-10-nél is megvolt az ötpontos előny. Bagics Balázsék ritkán találták a pályát, többször találkoztak Banai Mátéék sáncaival, így viszonylag sima lett az első szett (25-16, 1-0).

Juhász Péter (szemben) remekül játszott, a VRCK magabiztosan nyert a PSE ellen. Fotó: Tóth Milán

A fordulás után villámrajtot vett a Kazincbarcika (6-2), de legalább ilyen gyorsan egyenlítettek a budapestiek, igaz egy kis szerencsével (6-6). Aztán megint a VRCK szerzett zsinórban négyet, majd kontroll alá vette a játszmát, és magabiztosan szerezte a pontokat, a Pénzügyőr pedig sok hibát vétett fogadásban és támadásban is – vagy ha a másik oldalról nézzük, remekül nyitottak a hazaiak. Banai ezúttal is kiosztott egy hatalmas blokkot, majd 22-nél már tízzel ment a VRCK, Szabó két ászértékű szervája pedig a második szettet jelentette együttesének (25-13, 2-0).

A harmadik játszmára többet is cserélt Weczera Csaba, ami részben bevált, de csak addig, amíg nem Mészáros Dömötör nyitott – a rutinos szélütő ugyanis két ászértékűt is szervált (11-6). Mezőnyben Mészáros és Dudás Tamás is hozott extrát, 16-10-nél a fővárosiak pedig második idejüket is kikérték. Milev vastapsot kapott a hazai drukkerektől, amikor érkezett a helyére Blázsovics Péter, majd a mérkőzés végén az egész csapatot állva tapsolták a nézők (25-18, 3-0).

FÉRFI RÖPLABDA NB I., 3. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (16, 13, 18)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Szabó P., Bátkai-Katona.
VRCK: Toronyai, Milev, Banai, Szabó, Mészáros. Juhász. Csere: Gebhardt Á., Dudás (liberók), Palánkai-Omoshebi, Blázsovics, Gebhardt N. Vezetőedző: Daniel Oravec.
PSE: Szalai, Bokor G., Bagics, Török P., Kiss D., Rása. Csere: Manoogian, Bán (liberók), Jánossy, Kovács S., Kecskeméti, Rozgonyi, Takács. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Daniel Oravec: Fontos volt, hogy nyitásban és sáncban is hozzunk egy jó átlagot, ami sikerült, főleg az első és a második játszmában. A harmadikban voltunk a leggyengébbek, de örülök, hogy nem veszítettünk szettet.

Weczera Csaba: Szorosabb mérkőzést szerettünk volna játszani, de csak két játékosom nyújtott jó teljesítményt, Bagics Balázs és Szalai Szabolcs. Látva a játékunkat, megérdemelten nyert a Kazincbarcika. Megyünk tovább, jövő héten már a Kaposvárral játszunk.

A Vegyész magabiztosan nyerte a rangadót, és továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a pontvadászatot. Jövő héten csütörtökön Székesfehérváron, vasárnap pedig ismét hazai pályán lép pályára a VRCK, ellenfele a Szolnok lesz.