Megkezdte a munkát a bajnoki címvédő

Megkezdte a 2019/2020-as szezonra való felkészülést a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. A magyar bajnoki címvédő vezetőedzője, Marek Kardos hétfőn rögtön két edzést vezényel a még nem teljes keretnek.

Marek Kardos vezetőedző és Martin Dobias statisztikus voltak az elsők, akik megérkeztek a Don Bosco Sportközpontba, majd Blázsovics Péter toppant be reggel fél kilenc magasságában. Sorban jöttek a többiek is, így a rutinosabbak közül Dudás Tamás, Juhász Péter, majd a fiatalabbak, Árva Milán, Bibók Balázs és Péter Márton. Az új igazolások közül Csizmadia Tamás és Hubert Mañko már Kardos edző rendelkezésére áll, ahogy a veterán Toronyai Miklós is, aki – Carlos Páez távollétéig – délutánonként fog a felnőtteknél edzésre jelentkezni, egyébként a junior és ifi csapatnál edzősködik.

Páez augusztus második felében csatlakozik a kerethez, akárcsak a kolumbiai Cristian Palacios, míg Marian Vitko az Európa-bajnokságot követően, tehát szeptember második felében érkezik Kazincbarcikára.

„Nagy volt a mozgás a keretben, megfiatalodtunk, de az új érkezők közül például Hubert és Cristian is érti azt a játékrendszert, amelyet mi képviselünk. Ettől függetlenül az újraindító gombot meg kell nyomni” – mondta Kardos a vrck.hu-nak. „A hazai mag megmaradt, vannak fiataljaink, mellettük pedig légiósaink, akik a rutint képviselik. Az biztos, hogy az idei szezon sokkal másabb lesz, mint a tavalyi, kevesebb mérkőzéssel, több edzéssel, ami azt jelenti, lesz idő a felkészülésre és a regenerálódásra is.”

Marek Kardos vezetőedző a Vegyész szezonbeli első edzésén. Fotó: vrck.hu

Miután kiderült, hogy az új csapatkapitány Blázsovics lett, a játékosok előbb Dudás vezetésével végeztek nyújtógyakorlatokat, majd az erősítő részt Kardos vezette. Ezt 2×20 perces foci követte, nyújtás, és ezzel a délelőtti edzés véget is ért. Délután 17 órától már a röplabdák is előkerülnek, aztán kedd reggel a konditeremben kezd a társaság.

„Mivel ugyanolyan formában lesz lebonyolítva a bajnokság, mint tavaly, valamikor decembertől, januártól kell a legjobb at nyújtani, addig lehet kísérletezni, tanulni, szóval van idő a felkészülésre” – tette hozzá a VRCK vezetőedzője, aki elárulta, várhatóan egy-két játékos még fog csatlakozni a már szerződéssel rendelkezőkhöz.

Augusztus 30-án a szlovák élvonalban játszó Kassával fog játszani edzőmérkőzést a Vegyész – azt egyelőre nem tudni, hogy Kazincbarcikán vagy idegenben -, majd a Don Bosco Kupán lép parkettre szeptember 5-e és 7-e között. Egy héttel később is négycsapatos tornán vesz részt együttesünk, méghozzá a csehországi Brnóban, amit újabb egy héttel később egy kassai felkészülési torna követ. A bajnokság várhatóan október első hétvégéjén kezdődik.

(fotók: vrck.hu)