Meglepetésekkel ért véget a strandröplabda-ob

Az ország legjobb strandröplabdázói csatáztak egymással a múlt hétvégén az országos bajnokság döntőjében, amelyen a Vegyész RCK duója mellett egy kazincbarcikai kötődésű páros is érdekelt volt.

A Berkes Zoltán, Tóth Dániel kettősnek sikerült kiharcolnia a jogot arra, hogy részt vegyen a 16-os döntőben. Kezdésként a Bán Viktor, Kiss Dániel párossal találkoztak, akik végül nem csak Berkeséket, hanem az egész mezőnyt két vállra fektették, hiszen megnyerték az ob-t, így a tavalyi ezüstérmük után idén aranyat ünnepelhettek.

A VRCK párosa ezt követően a Takács Gergely, Kovács Zoltán duóval találta magát szemben a vigaszágon, és bár egy pontra voltak a döntő szettől Tóthék, végül az időjárási körülmények megtréfálták őket.

„Elképesztő balszerencsénk volt, hiszen a szettlabdánál felugrottam, láttam, hová fogom tenni a labdát, majd jött a szél és jó három méterrel arrébb vitte a labdát” – emlékezett vissza a 37 éves Berkes. „Lett volna esélyünk a döntő szettben, mert belelendültünk, de sajnos a strandröplabdában ez benne van, hogy a körülmények hirtelen beleszólnak. Kicsit csalódott vagyok, mert így a 13. helyen zártunk, ami végül is nem rossz, de nem egy top tízbe való párost vertünk meg idén, például Kisst és Kovácsot, amikor együtt indultak. Mivel munka mellett sportolunk, nem tudtunk minden versenyre elmenni, de azért ott vagyunk a legjobbak között, annyira nem rossz érzés, de előrébb is zárhattunk volna egy kis szerencsével.”

Fortuna sokkal kegyesebb volt a kazincbarcikai Mészáros Zoltán, Budai Balázs kettőshöz, akik hajdúnánási színekben indulva az ötödik helyet szerezték meg a Lupa-tó partján. Mészárosék legyőzték többek között a Soós-Rozgonyi, strandröplabdára „specializálódott” kettőst, és az ötödik helyükkel a mezőny elismerését is kivívták.

Berkesék legjobb eredménye az idei ob-n egy ötödik hely volt Csepelről, míg B-kategóriás pontgyűjtő versenyeken végeztek első és negyedik pozícióban is.