Milev: Soha nem éreztem még magam ilyen jól

Az összeszokottságban és a rutinban bízik Vlado Milev, az észak-macedón férfi röplabda-válogatott oszlopos tagja a csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságon. Az esélyekről beszélgettünk az elmúlt két idényben a Vegyész RCK-val bajnokságot nyerő szélső ütővel.

A magyar férfi röplabda-válogatott ugyan nem jutott ki az Európa-bajnokságra, a Vegyész szurkolói mégis szoríthatnak akár Marián Vitkóért és Vlado Milevért, a szlovák és az észak-macedón válogatott ugyanis ott van a kontinenstornán. Habár Milev papíron nem a VRCK játékosa, a legutóbbi két idényt egyesületünknél töltötte, Vitkónak azonban élő szerződése van az ötszörös aranyérmessel.

„Mondhatjuk, életem eseményére készülök a nemzeti válogatottal” – jelentette ki a 32 éves profi, aki most már két kislány büszke édesapja. „Remek érzés az Eb rajtjára várni, mert ez a generációnk már hét-nyolc éve folyamatosan együtt készül, és egy ilyen pillanatért rengeteget vártunk. Hosszú volt a nyár, ahogy a felkészülés, hiszen már július közepén edzőtáborba vonultunk. Szóval ez már több, mint elegendő volt, de szerencsére a minőségi munkát folyamatosan tudtuk tartani.”

A macedón szövetség minden követ megmozgatott azért, hogy férfi válogatottjuk a legjobb körülmények között készülhessen a kontinensbajnokságra. A szövetségi kapitány munkáját a stábon kívül még két francia erőnléti edző, valamint két szerb szakember segítette, utóbbiak a játékosok technikáját csiszolták.

„Számomra ezek remek dolgok voltak, keményen dolgoztam, úgy érzem, korábban soha nem éreztem még ilyen jól magam” – folytatta Milev a vrck.hu-nak adott nyilatkozatát. „Csütörtökön a finnekkel kezdünk, és hiszem, hogy tudunk nyerni. Amennyiben sikerülne, az már a folytatásra is extra motivációt jelentene, és szerintem Törökország és Fehéroroszország ellen is meglehet az esélyünk.”

Az említett csapatokon kívül még az oroszok és a társházigazda szlovének vannak Milevékkel egy csoportban.

Kárpáti László klubelnök a múlt héten elárulta, a VRCK tárgyalásban áll Milevvel, akinek a sorsa a hónapban fog eldőlni.

(fotó: vrck.hu)