Mineiro: Mentálisan kell a toppon maradni

Szeptember második felében érkezett klubunkhoz Mineiro, de alig néhány óra edzéssel a lábában már pályára is lépett a bajnokság 1. fordulójában. A Görögországban élő brazil játékos azóta azon dolgozik, hogy minél előbb a legjobb állapotban legyen.

A koronavírus-járvány okozta nehézségek azonban keresztbe tettek az eredeti terveknek. Hiába produkált már ugyanis Kazincbarcikán tartózkodása óta három negatív tesztet, csapattársaihoz hasonlóan neki is karanténba kellett vonulnia októberben. A tíznapos kihagyást követően újra edzésbe állhatott a csapat, mi több, egy mérkőzésen már túl is van a Vegyész.

„Örültem, hogy végre elkezdhettem az érdemi munkát, amikor megérkeztem Kazincbarcikára, azonban a karantén nem jött jókor” – fogalmazott honlapunk érdeklődésére Mineiro. „Kicsit nehéz volt ez az időszak, mert elveszítettük a ritmust. Otthon kellett maradni, nem voltak labdás edzéseink, csupán odahaza végezhettünk erősítő gyakorlatokat. Fontos ilyenkor mentálisan erősnek maradni, és ez nem csak a sportolókra, mindenkire igaz, hiszen a vírushelyzet mindannyiunkat érint.”

Mineiro úgy véli, az idei szezon sokkal több meglepetéseredményt tartogathat, mint egy „normális” idény. Szerinte erre nem csak a férfi Extraligában, hanem a világ minden bajnokságában, valamint sportágában van már példa.

„Hogy a végén ki lesz a bajnok, nehéz megmondani, ráadásul én még nem is ismerek minden csapatot, csak hallomásból” – fejtette ki a szélső ütő. „Ha jól tudom, egy csapatot kivéve már minden élvonalbeli együttes volt karanténban. Tíz nap nagyon hosszú idő röplabda nélkül, könnyen ki lehet esni a ritmusból, remélem, minket már el fog kerülni a balszerencse. Kulcsfontosságú lesz, hogy fizikálisan ki milyen állapotban lesz, és ahogy már korábban említettem, a mentális állapoton is rengeteg fog múlni.”

Mineiro a legutóbbi két szezont Franciaországban töltötte, görög feleségével pedig már hat éve Görögországban él. Elárulta, általában könnyen megy neki a beilleszkedés, és ezzel a Vegyésznél sem volt problémája, mi több, rendkívül otthonosan érzi magát.

„Nagyon, nagyon jó embereket ismertem meg a klubnál amióta itt vagyok, néhány nap után már úgy éreztem, abszolút befogadtak a srácok” – mondta. „Kiváló körülmények között, minőségi edzésekkel tudunk készülni. A gond csak annyi, hogy a korlátozások miatt több időt kell otthon tölteni, de sajnos ezzel nem tudunk mit csinálni. Igyekszem magam lefoglalni, olvasok, videójátékozom, a szeretteimmel beszélgetek. Remélem, a hónap végén már beindul a bajnokság is.”

(fotó: vrck.hu)