MK: a Kaposvár nyerte a bronzcsatát

Hiába szerzett vezetést a Vegyész RC Kazincbarcika a K&H férfi röplabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a Fino Kaposvár fordított és 3-1-re megnyerte a harmadik helyről döntő összecsapást.

Kaposvári pontokkal kezdődött a találkozó, majd a Vegyész szerezte sorra az egységeket, amiben nagy szerepe volt a két brazil légiósnak, Rodrigo Moraesnek és Marcílio Bragának. A Fino ebben a játékrészben nem igazán tudott kibontakozni, gyorsan került előnybe a VRCK (25-15, 1-0).

A második szettben fordult a kocka: a Somogy megyeiek feljavultak, míg a Kazincbarcika gyengébb teljesítményt nyújtott. Budai Balázs és Dimitrisz Efraimidisz is lehetőséget kapott, utóbbi szerzett is két pontot, de rajta kívül csak Braga tudott eredményes lenni, ez pedig kevésnek bizonyult ezúttal (18-25, 1-1).

Az újabb térfélcserét követően sem változott a játék képe: a VRCK részéről Braga szállította a pontokat, de a Kaposvárnál Jurij Kruzskov mellett Ilja Makarov és Horváth Kristóf is egyre jobb formába lendült. A Vegyész folyamatosan kapaszkodott az eredmény után, de ellenfelét nem tudta utolérni, így már a zöld-kék mezesek vezettek (21-25, 1-2).

A negyedik etap szorosan indult, de aztán sorra jöttek a kazincbarcikai hibák, a Kaposvár pedig meglovagolta a lehetőséget, és a tavalyi negyedik helyét idén bronzéremre cserélte (15-25, 1-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, 3. HELYÉRT
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 1-3 (15, -18, -21, -15)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 1000 néző. V.: Halász, Horváth.
Vegyész: Páez 3, Blázsovics 7, Juhász 4, Braga 24, Árva 6, Moraes 14. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Efraimidisz 5, Budai, Földes. Vezetőedző: Marek Kardos.
Kaposvár: Keen 3, Bögöly 8, Makarov 10, Kruzskov 28, Horváth 12, Nagy 5. Csere: Bozóki (liberó), Martinez, Kalmár 2, Kiss. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Marek Kardos: Nagyon jól fogadtunk az első szettben, az első kísérletekből be tudtuk fejezni a támadásainkat, Marcilio Braga nagyon eredményes volt. Nem szerváltunk jól, de voltak lehetőségeink, ám nem tudtuk kihasználni őket. Szerettem volna győzelemmel búcsúzni a csapattól, csakhogy a Kaposvár jobb volt.

Ruben Wolochin: Elismerésem mindkét csapatnak. Fájdalmas módon veszítettük el az elődöntőt, azóta viszont sokat dolgoztunk és fejlődtünk. Nem kezdtünk jól, még nem szoktuk meg a csarnokot, egyébként is, két jó csapat csatájában normális a megingás, de képesek voltunk javulni fogadásban és támadásban is.

(fotó: hunvolley.hu, Muzslay Péter)