MK: kettős győzelemmel jutottunk tovább

Bejutott a férfi röplabda Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, miután a visszavágón is legyőzet a Dág KSE-t, ezúttal négy játszmában.

Szaloncukoresővel szórták meg a hazai csapat tagjai a kilátogató nézőket a mérkőzés előtt, miközben a két vezetőedző, Buzás Miklós és Toronyai Miklós is névnapi köszöntésben részesült. A találkozóra a dágiak betegségek és sérülés miatt foghíjas kerettel utaztak el, ennek ellenére az első felvonásban mindig ott voltak a GreenPlan-VRCK mögött három-négy ponttal. A hajrában tudtak Bibók Balázsék igazán ellépni, a szettet Péter Márton ásza zárta le (25-18, 1-0).

Több jó mezőnyt is bemutattak a hazaiak a második játszma elején, Péter Benedek pedig támadásban volt tarthatatlan. A Dág mégis átvette a vezetést, hiszen kisebb hullámvölgybe került a Vegyész (8-9), de ebből gyorsan sikerült kilábalni (14-11). Egy pillanatra, mert utána Kun Benedekék egalizáltak, jóllehet 20-16-nál már négy volt a kazincbarcikai előny, köszönhetően a jó sáncmunkának. Ezt már a végéig megőrizték Jan Jirásekék, az újabb részsiker pedig már a továbbjutást jelentette a kupában (25-20, 2-0).

Miután innentől a találkozó gyakorlatilag tétnélkülivé vált, Toronyai lehetőséget adott azoknak is, akik eddig kevesebbet szerepeltek, így Miklósi-Sikes Zétény, Óhidi Richárd, Garan Bálint és Csordás László is kezdtek a harmadik szettben. Pontatlanul játszottak a barcikaiak (7-17), a kommunikáció hiánya is rányomta bélyegét a teljesítményre, a vendégek gyorsan szépítettek (14-25, 2-1).

Ugyanazt a kezdőt küldte fel Toronyai, mint az előző etapban, és valamivel kevesebb hibával sikerült játszani, 6-10-ről pillanatok alatt feljött a Vegyész. Ha meglépett a Dág hárommal, visszajött a GreenPlan-VRCK, egy hosszú és dolgos labdamenet végén Bohdan Velicsko pontját követően valósággal felrobbant a Don Bosco Sportközpont (19-17). A fiataloknak sikerült bizonyítaniuk, hogy az előző szett csak kisiklás volt, és ezt a játszmát már behúzták (25-21, 3-1).

A legjobb nyolc között a DEAC-cal játszik a Vegyész: először december 13-án Debrecenben, majd január 10-én hazai pályán.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Dág KSE 3-1 (18, 20, -14, 21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 176 néző. V.: Villás, Radasovszki.
Vegyész: Gurszkij 2, Jirásek 7, Velicsko 8, Bibók 12, Péter M. 11, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss (liberó), Óhidi 1, Miklósi-Sikes 6, Péter B. 10, Csordás L. (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Dág: Molnár 4, Kun 12, Sow 5, Csordás A. 13, Nagy 4, Bandi 2. Csere: Farkas (liberó), Czibula, Pongó 8. Vezetőedző: Buzás Miklós.

Toronyai Miklós: Örülök a továbbjutásnak, gratulálok a fiúknak. Ezt a továbbjutást főleg az odavágónak köszönhetjük, de felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy komolyan kell venni a mérkőzést. Az első szettben ez nem volt gond, a másodikban egy kicsit, és a harmadik szettől jöhettek azok, akik eddig kevesebbet játszottak. Át kellett esni a tűzkeresztségen, és amit a negyedik szett felétől láttam, az már kezdett hasonlítani ahhoz, amit nap mint nap gyakorlunk.